Hodnocení: Podniků s názvem Pizza Coloseum je v Praze hned několik. Vyznačují se jednotným konceptem a snahou poskytnout moderní standard, zaměřený na italskou gastronomii za přijatelné ceny. Já jsem si při své návštěvě Prahy vybral podnik, který je součástí obchodního centra DBK na ulici Budějovická. Navzdory frekvenci návštěvníků, přicházejících do tohoto centra, nabízí v přízemí umístěné Coloseum poměrně klidné a ničím nerušené posezení. K dispozici je i letní zahrádka, ale tady už je to s pouličním ruchem o něco horší a člověk s tím musí být srozuměn. Interiér je poměrně dobře rozparcelován různými zábranami a výškovými stupni, takže nabízí dost zákoutí a soukromí, jak je každému libo. Jednoduché založení stolů v prostřední sekci, pozvedá statut podniku o třídu výše, alespoň z kosmetického pohledu. Obsluha je typově hodně rozmanitá od vysoce profesionálního distingovaného přístupu po uvolněnou přátelskou výpomoc s jídelním servisem. Všechny verze však drží vysoký standard a vytýkat není téměř co. Pohled do jídelního lístku člověka hodně pozitivně naladí. Výběr je slušný a ukázkové fotografie nádherné, že se až sbíhají sliny. Nicméně realita na talíři je pak o poznání chudší a obyčejnější. Ale nepředbíhejme. Pro startovní výstřel volím restované krevety s česnekem, feferonkami, aioli omáčkou a pečivem. Právě u tohoto pokrmu vidím největší rozdíl mezi uměleckou fotografií v jídelním lístku a skutečným provedením. S krevetami se přitom dá tak nádherně kouzlit, ale bohužel tady u předloženého Gamberetti con aioli si čaroděj vzal dovolenou. Chuťově je to veskrze v pořádku, lehce pikantní tón krevetám více než sluší, ale úprava zůstává daleko za očekáváním. Když vezmu v potaz, že cenově je tento předkrm na úrovni hlavního chodu, je to zklamání. Do vinné skleničky je mi doplněno vybrané Chardonnay, které je pěkně svěží s výraznými ovocnými tóny a už je tu pizza. Vybral jsem vlajkovou loď podniku se stejnojmenným názvem, která je kromě rajčatového základu tvořena mozzarellou Fior di latte, salámem Spianata romana, sýrem Grana padano, listovým špenátem a poslední ingrediencí je lilek. A opět stejná výhrada jako u předkrmu. Na první pohled pizza vypadá chudě a nepříliš zajímavě. Tentokráte dojem nenapraví ani chuť. Korpus je suchý, ingredience navzájem spolupracují jen s přivřením obou očí a celkově je pizza nemastná, neslaná. Není to průšvih, ale do zázraku má daleko předaleko. Poslední naděje proto vkládám do dezertu. Na doporučení sahám po novince, kterou je Crema di cioccolato nero, krém z tmavé belgické čokolády s mangem, mascarpone a mandarinkovým sorbetem. Budu se opakovat, ale v jídelním lístku Crema zářila a rozkvétala, na talíři se choulí a běduje. Je to sice zatím nejpovedenější provedení ze všech tří chodů, ale pořád ne dost dobré, aby probudilo bezbřehé nadšení a nedočkavost se do něj pustit. Podle očekávání je čokoládový hranol hodně sladký, naštěstí je tu mandarinkový sorbet, který tuto sladkost přece jen maličko zmírňuje. Mango pak mnoho slávy nenadělá a nebýt tu, asi by se nic nestalo. Závěrečná káva LavAzza je po vší té průměrnosti mimořádně dobrá. V celkovém hodnocení bych Pizze Coloseum přiřkl střední příčku: neohromila, nějaký skvělý gastronomický zážitek či výjimečné překvapení se také nekonalo, ale najedl jsem se v rámci možností a cítil jsem se tady vcelku příjemně. Takže proč ne?
Datum návštěvy: 21.5.2019

Menu
Předkrm: Gamberetti con aioli, restované krevety s česnekem, feferonky, aioli omáčka, pečivo
Hl.chod: Pizza Coloseum (sugo, mozzarella fior di latte, salám Spianata romana, grana padano, špenát, lilek)
Zákusek: Crema di cioccolato nero, krém z tmavé belgické čokolády, mango, mascarpone a mandarinkový sorbet
Nápoje: Víno rozlévané Chardonnay Selena
Nápoje: Minerální voda Toma Natura jemně perlivá
Nápoje: Káva espresso lungo
Žádné komentáře:
Okomentovat