ATELIER RED & WINE

Kontaktní údaje: Atelier Red & Wine, Rošických 603/4, Praha 5, mailto: info@atelieratelier.cz, web: www.atelier-restaurant.cz

Hodnocení: Restaurant Atelier Red & Wine se nachází v jedné z nejzastrčenějších uliček na pražské Malé Straně pod Kinského zahradou. Možná proto tady v sobotu v poledne není ani noha. Interiér sestává ze dvou místností, spojených krátkou chodbou. Zatímco přední místnost s barem má spíše kavárenský ráz, vzadu je už čistokrevná restaurace a je tu i vstup na letní zahrádku ve vnitrobloku. Díky různobarevnému čalounění křesel působí oba prostory vesele, hravě a útulně. Obsluha je malinko svérázná, žoviální a uvolněná. S ohledem na cenovou kategorii restaurantu mi přijde té uvolněnosti chvílemi až příliš a předpokládám, že u prudérních hostů by mohly nastat i problémy, především konverzačně-rétorického charakteru. Samozřejmě v prázdné restauraci těžko poměřovat výkonnost a všímavost, když nikdo jiný, kdo by vyžadoval pozornost, tu kromě mě není. Z velmi zajímavého a nápaditého jídelního lístku vybírám krémovou rybí polévku s citronovou pěnou a petrželovým olejem, konfitovanou křepelku s glazovanou zeleninou, redukcí z červeného vína a s opečenými husími játry foie gras a do třetice všeho dobrého levandulovo-rebarborový dort na linecké sušence s ovocnými pusinkami. Do skleničky si nechávám vedle perlivé Mattoni nalít svěží bílý Sauvignon Colombard Coteaux de Peyriac. A výsledek? Rybí polévka je famózní, vysoce oceňuji opravdu chutné kousky ryb, on ale koneckonců ani samotný krém se nenechává nijak zahanbit. Křepelka je skutečně delikatesa par excellence. Vše tady funguje v dokonalé souhře. Ať už dám do úst maso, zeleninu či husí játra, vždy je to gejzír chutí a celé dohromady nezapomenutelný zážitek. Závěrečný dort už trochu zůstává za očekáváním, neboť onen levandulový podtón je sice originální, ale nemohu říct, že by mi dvakrát sedl. Stejně tak nejsem kdovíjakým fanouškem pusinek, zato záměna višní z původního receptu za rebarboru se mi jeví jako skvělý nápad. Nicméně ohromení, zažívané s polévkou či křepelkou, se už nekoná, přesto hodnotím pořád vysoko nad běžný standard. Závěrečné espresso lungo pravděpodobně značky Nespresso je dobré. Restaurant Atelier Red & Wine je takový utajený gastronomický drahokam. Ještě sice není vybroušený do diamantového lesku, ale nakročeno má více než dobře.

Datum návštěvy: 29.6.2019

Menu
Polévka: Krémová rybí s citronovou pěnou a petrželovým olejem
Hl.chod: Konfitovaná křepelka, glazovaná zelenina, redukce z červeného vína, opečená husí játra foie gras
Zákusek: Levandulovo-rebarborový dort, linecká sušenka, ovocné pusinky
Nápoje: Víno rozlévané Colombard Sauvignon
Nápoje: Minerální voda Mattoni perlivá
Nápoje: Káva espresso lungo Nespresso





Žádné komentáře:

Okomentovat