Hodnocení: Sídlišťová hospůdka Čtyřlístek se nalézá v samostatně stojícím domku v brněnské Líšni. Díky své poloze je tu klidno až ospalo. Možná je to i tím, že vysoké teploty vyhnaly všechny zákazníky na prostornou letní zahrádku, takže vnitřní prostory zejí prázdnotou. Interiér je úsporný, jednoduchý a spíše než na estetiku zaměřený na funkčnost. O personálu se dá říct téměř to samé, šíře nabízeného servisu je až na druhém místě za výkonností. Z poměrně bohatého jídelního lístku, který zabírá vše od tataráčků, sýrů, polévek, masa, ryb, těstovin, salátů, burgerů až po pravou italskou pizzu, vybírám grilovaný hermelín s brusinkovou omáčkou na listových salátech a špagety s kousky lososa, grilovanou cuketou, sušeným rajčetem, bazalkovým pestem a parmezánem. K pití mám čepovanou Dalešickou 11°. K úpravě obou chodů na talíři nemám žádné výhrady. Jsou jednoduché, ale pěkné a v rámci možností. Co se týče chuťového projevu ani tady si není nač stěžovat. Snad jen u předkrmu bych zredukoval množství brusinkové omáčky, která svou bezbřehou sladkostí degraduje vcelku povedený mix zeleninového salátku. U špaget bych vyzdvihl skutečně famózní kousky lososa, které se kuchyni neuvěřitelným způsobem povedly. Závěrečný dezert, kterým jsou ananasové ravioly plněné mascarpone s karamelovou polevou, je ovšem omyl všech omylů. Už samotná humpolácká úprava varuje, že tady to bude horší než okresní přebor. Ananas je už sám o sobě poměrně sladkým ovocem, když ho ale naládujete mascarpone krémem a přelijete karamelem, stává se karolickou bombou non plus ultra. No, a aby toho nebylo málo, ještě se tam navrství kopec šlehačky. Vlastně nic horšího a více sladkého už se sem nevleze. Za tenhle dezert dávám palec dolů, neboť mě vzpomínka na něj bude nejspíš ještě dlouho děsit ve snech. Káva z dílny Hausbrandtu je oproti tomu dobrá, hořká a povedená. Čtyřlístek asi nikdy nebude gourmetským rájem, ale pokud si člověk odpustí sladkou tečku, dá se zde dobře najíst a zrelaxovat.
Datum návštěvy: 10.6.2019

Menu
Předkrm: Grilovaný hermelín s brusinkovou omáčkou na listových salátech, opečený toust
Hl.chod: Špagety s kousky lososa, grilovanou cuketou, sušeným rajčetem, bazalkovým pestem, parmezán
Zákusek: Ananasové ravioly plněné mascarpone s karamelovou polevou
Nápoje: Pivo čepované Dalešická 11°
Nápoje: Káva espresso lungo Hausbrandt
Žádné komentáře:
Okomentovat