GRANDEZZA

Kontaktní údaje: Grandezza, Zelný trh 314/2, Brno, mailto: info@grandezzarestaurant.cz, web: www.grandezzarestaurant.cz

Hodnocení: Po necelém roce se vracím do Grandezzy, abych zjistil, co udělala koronavirová krize s touhle oázou brněnské gastronomie. První, čeho si člověk všimne, je výrazně omezená otevírací doba: ve všední den se končí už ve 22:30, o víkendech je dokonce zavřeno. Ostatních parametrů se naštěstí pandemie nedotkla: prostředí je stále decentně luxusní, personál vysoce profesionální, usměvavý, sdílný a dokonale znalý, jídlo a pití excelentní a chutné. Představení čerstvých ryb a vyzrálého hovězího masa je natolik přesvědčivé, že neodolám a vybírám si z této nabídky 300 gramový rib eye steak. Ještě před ním ale přichází na stůl láhev červeného italského vína Camp du Rouss Barbera D´Asti z vinařství Coppo ročník 2017 a hovězí jazyk se zauzeným lilkem a piemontským dipem bagna cauda. Trochu zamrzí, že mi u vína není nabídnuta dekantace, neboť toto víno by si ho opravdu zasloužilo. Co se týče předkrmu, trochu s hodnocením váhám. Na jednu stranu pěkně vyvážený a originální, na stranu druhou mě chuťově nezaujal. Rád jsem ochutnal, ale podruhé už bych si ho nedal. To již zmíněný rib eye steak, k němuž mám jako přílohu grilovanou zeleninu a pepřovou omáčku. Maso propečené na medium je jako podle čítanky, krásně měkké, šťavnaté, růžové uvnitř a hnědé na okrajích. Výborná je i zelenina a lehounce pikantní omáčka. Vybrané víno k tomuto chodu sedí jako poklice na hrnec, a já oceňuji jeho sevřenou strukturu, plnost a neskutečně dlouhou dochuť. Suma sumárum - zážitek par excellence. Závěr obstarává čokoládové ganache s popcornem a ovocem. Hutná čokoládová kompozice má parametry dietní chyby, ale chutná náramně. Odlehčení popcornem a ovocem projev čokolády krásně rámuje a sceluje. Nezbývá než se rozloučit. Na starost si to vzal delikátní rum Diplomatico Reserva Exclusiva, jehož stopečka zapadla přesně na své místo v celkové mozaice. Grandezza ani napodruhé nezklamala a já se už těším někdy příště.

Datum návštěvy: 24.7.2020

Menu
Předkrm: Hovězí jazyk, zauzený lilek, bagna cauda
Hl.chod: Hovězí rib eye steak, grilovaná zelenina, pepřová omáčka
Zákusek: Čokoládové ganache, popcorn, ovoce
Nápoje: Víno Coppo Camp du Rouss Barbera D´Asti 2017
Nápoje: Minerální voda San Pellegrino
Nápoje: Rum Diplomatico Reserva Exclusiva




Žádné komentáře:

Okomentovat