VITTORIO

Kontaktní údaje: Vittorio Restaurant, Pekařská 398/4, Brno, mailto: info@vittorio.cz, web: www.vittoriorestaurant.cz

Hodnocení: Restaurant Vittorio se nachází v centru města Brna, kde nahradil podnik jménem Forhaus Wine & Restaurant. Uspořádání a členění zůstalo v podstatě stejné, takže znovu jsou k dispozici dvě patra ve funkci wine baru a samotné restaurace s výhledem do kuchyně, v mezipatře je pak dislokována letní terasa. Oproti Forhausu, který sázel na koncept v designu i nabídkovém menu, je Vittorio více otevřený a unifikovaný vůči evropskému standardu. Z interiéru zmizely nabídkové tabule i papírová prostírání, které mi tady v minulosti tolik vadily. Celý prostor se prosvětlil a odděl do lehkých pastelových barev, které přidávají vzdušnosti a ležérnosti. Masivní sloupy člení prostor do intimních zákoutí, zajišťujících hostům v jisté omezené míře soukromí. Člověk se tady už od první chvíle cítí příjemně, k čemuž mírou více než vrchovatou přispívá i personál. Jejich přístup je dokonale vybalancovaný mezi striktní profesionalitou a osobitým přístupem ke každému jednotlivému hostu. Komunikaci provází vždy úsměv, mají detailní přehled o nabídce, doporučí, poradí, přidají nadstandardní informace. Vše s lehkostí a noblesou. Úvodní sklenička Canevel Campofalko Prosecca je jiskřivým a svěžím vstupem do gastronomického představení à la Vittorio. Doprovází pozornost podniku: houbový krém s chlebovým chipsem. Jednoduché, delikátní, velmi dobré. Poté už mi na stole přistává předkrm v podobě darů moře, doplněných opečenou bagetkou. Položka, která není na jídelním lístku, ale je nabízena jako čerstvá aktualitka. Přidávám k ní italské bílé víno Granée Gavi di Gavi z vinařství Batasiolo v ročníku 2019. Oboje je bezchybné, i když vínu by možná pro první doušek slušelo vyšší vychlazení. To se pochopitelně, díky chladící nádobě, hned vzápětí upraví k naprosté dokonalosti, takže je možno si opravdu plně vychutnat svěží intenzitu a dobrou vyváženost fermentovaných hroznů Cortese di Gavi z Piemontu. I pro hlavní chod sahám mimo jídelní lístek a vybírám pražmu na grilu s dušenou zeleninou. Připravená v Big Green Egg grilu je mi samozřejmě zkušeně nafiletována přímo u stolu a teprve poté servírována. Chuťově je vynikající. Zelenina ji doplňuje velmi decentně, aniž by na sebe strhávala pozornost. Funguje i snoubení s vínem, i když nebylo předem plánované. Závěr obstarává malinové crème brûlée, espresso lungo se smetanou a digestiv Ron de Jeremy X.O. Čerstvé ovoce, mazlivý puding, lahodná silná káva s možností naředit si ji dle vlastního uvážení a výrazný, sametově jemný prémiový rum mě přivádějí k finálnímu účtování. Vittorio si bezpochyby zaslouží pozornost všech labužníků, kteří si za své peníze chtějí dopřát kulinářský zážitek. Já odcházím nadšen a maximálně spokojen.

Datum návštěvy: 13.8.2020

Menu
A.bouché: Houbový krém s chlebovým chipsem
Předkrm: Dary moře, opečená bagetka
Hl.chod: Pražma celá na grilu, dušená zelenina
Zákusek: Malinové crème brûlée
Nápoje: Víno Batasiolo Granée Gavi di Gavi 2019
Nápoje: Víno rozlévané Canevel Campofalko Prosecco
Nápoje: Minerální voda neperlivá Acqua Panna
Nápoje: Ron De Jeremy XO
Nápoje: Káva espresso lungo se smetanou






Žádné komentáře:

Okomentovat