Hodnocení: Podle počtu poledních návštěvníků, byla poloha Suzie´s Steak Pubu při jeho založení zvolena vhodně. Není to sice úplně centrum města, frekvence provozu na jedné z přilehlých ulic také není z nejmenších a v neposlední řadě ani s parkováním to tady není žádná hitparáda, ale i přes všechny tyto handicapy je hostů dost a dost. Letní zahrádka ve všední den v popoledním čase plně obsazená, uvnitř je obsazená polovina stolů. Interiér jednoduchý s nádechem prostonárodní nálevny, přesto čisto, klid a pohodová atmosféra. Otevřená kuchyně je možná ve večerních hodinách solidní bonus, v poledne v době vydávání menu jídel je to spíše kontraproduktivní záležitost, připomínající závodní jídelny. Obsluha vstřícná, pohotová a usměvavá. Je jich tu dost na to, aby si bez větších obtíží poradili i s plně obsazeným restaurantem. Polévka přede mnou přistává automaticky. Jedná se o zelnou polévku s klobáskou a bramborem, doplněnou špičkou ze zakysané smetany. Miluji tenhle kontrast hutné smetany s relativní kyselostí zelí. Klobáska a brambor na výsledné chuti aktivně spolupracují, není jich málo ani moc, takže celkový dojem aspiruje na jedničku s hvězdičkou. Hlavní chod obstarává špalík panenské svíčkové z grilu podávaný s prosciuttem, omáčkou z portského vína a bramborovými kroketami. Úprava na talíři upřímně nic moc. Přece jenom servírovat omáčku k takovémuto jídlu ve skleněné mističce mnoho atraktivity nevzbudí, neboť celek je pak holý jako ze supermarketu. S chutí už to tak špatné není, ale do nějaké zážitkové gastronomie to má samozřejmě nebetyčně daleko. Maso je hodně tuhé, omáčka z portského vína je vodově nevýrazná, a tak dojem zachraňují alespoň krokety, prosciutto a jednoduchá zeleninová obloha. Společnost tomuto chodu dělal nealkoholický polotmavý Birell. Závěr obstarává espresso lungo s mlékem v kavárenském servírování, které je velmi dobré. Suma sumárum solidní průměr za velmi dobrou cenu, neohromí, ale ani nezklame.
Datum návštěvy: 8.7.2021
Menu
Polévka: Zelná s klobáskou a bramborem
Hl.chod: Špalík panenské svíčkové z grilu s prosciuttem, omáčkou z portského vína a bramborovými kroketami
Nápoje: Nealkoholické pivo Birell polotmavé
Nápoje: Káva espresso lungo s mlékem
Žádné komentáře:
Okomentovat