Hodnocení: Moje druhá návštěva v Siesta Lobby & Wine Restaurantu se nese v duchu stále trvajících zpřísněných covidových opatření, na provozu podniku to ovšem kromě všudypřítomných roušek nemá žádný vliv. Spíše naopak, jestliže při mé minulé ochutnávce tady nebyla ani noha, nyní jako by se z pohledu návštěvnosti blýskalo na lepší časy a restaurant v pátek večer přece jen nezívá prázdnotou. Obsluha je dle očekávání znalá a profesionální. Oproti minulosti zmizel jen živý klavírista, který povyšoval příjemný gastro zážitek na vyšší kulturní level. Večer otevírám lahví bílého italského vína Villa Sparina Gavi di Gavi ročník 2018, které je příjemně lehké a svěží. Nealkoholický part si pro sebe zabrala perlivá minerálka značky Mattoni. Jídelní lístek za poslední roky neprošel kdovíjakými změnami, proto se úlohy předkrmu - stejně jako minule - zhostila grilovaná chobotnice s tomatovým concase a chorizo omáčkou. Na rozdíl od předchozí zkušenosti se mi však tentokráte zdá malinko nevýrazná a poněkud tužší, „gumové“ konzistence, přičemž ani ostatní položky tohoto chodu tento dojem nedokážou zvrátit. Naštěstí následující grilovaný kuřecí supreme s pečeným pak choi a demi glace omáčkou napravuje kuchyni reputaci. Tady funguje všechno tak, jak má a jednotlivé chutě se krásně spojují. Vzápětí po této exkluzivitě měl na stůl dorazit čokoládový fondán s vanilkovou zmrzlinou, ale chyba lávky. Ještěže kávu jsem si objednal samostatně a nechtěl jsem ji servírovat společně s dezertem. Čekání na tento čokoládový zázrak se totiž protáhne na dobrou půl hodinku, což mi sice nijak nevadí, ale dojem to přesto v určitém nespecifikovaném objemu pokazí. I díky tomuto závěrečnému faux pas, upustím od digestivu a po zaplacení opouštím podnik. Jestliže jsem předchozí návštěvě přiřkl absolutní hodnocení ve všech sledovaných parametrech, tentokráte přece jen musím ubrat nějaké ty body. Přesto i nadále řadím Siesta Lobby & Wine Restaurant k tomu nejlepšímu, co brněnská gastronomická scéna nabízí.
Datum návštěvy: 22.10.2021
Menu
Předkrm: Grilovaná chobotnice na tymiánu a česneku s tomatovým concase a chorizo omáčkou
Hl.chod: Grilovaný kuřecí supreme naložený v bylinkách, pečený pak choi na másle a demi glace s houbami Shitake
Zákusek: Teplý čokoládový fondant s vanilkovou zmrzlinou
Nápoje: Víno Villa Sparina Gavi di Gavi 2018
Nápoje: Minerální voda Mattoni perlivá
Nápoje: Káva espresso illy s mlékem
Žádné komentáře:
Okomentovat