Hodnocení: Restaurant Pavillon změnil v polovině roku 2020 provozovatele, čímž došlo současně i ke změně konceptu. Nyní tedy tady máme Steak House s širokou nabídkou jak jinak než steakových specialit s důrazem na velmi kvalitní masa. Dispoziční řešení zůstalo v podstatě zachováno, sem tam si člověk všimne nějaké té drobnosti, jako například kulatý stůl v centrální části. Kosmetické úpravy se dočkalo i barevné ladění, když původně jiskřivě bílou nahradily tlumenější hnědé tóny. V pátek večer i přes koronavirová omezení je podnik docela slušně, ne-li plně zaplněn, a to se nezmění po celou dobu mé návštěvy. Obsluha je vysoce profesionální, milá a ochotná. O jídle si přátelsky popovídá, doporučí, pomůže s výběrem a vítá i zpětnou vazbu s nestrojeným úsměvem po celý večer. Otevírám svůj degustační večer skleničkou šumivého francouzského vína Berlucchi. Samozřejmostí je couvert v podobě domácího pečiva a česneko-sýrové pomazánky. Jako první chod jsem vybral batátový krém s krevetami, chilli, kokosovým mlékem a galangal kořením. Asijská inspirace je jasně cítit v celkovém provedení i v lehce pikantní chuti. Všechny ingredience jsou krásně vyvážené a dotvářejí úžasný celkový dojem. Tohle je vstupní položka, jak se patří. Přichází čas otevřít objednané víno. Červené Chianti Classico z toskánské produkce Castell´in Villa v ročníku 2017 má krásnou rubínovou barvu a je nádherně plné a elegantní. K rib-eye steaku z Uruguaye je jako dělané. Ten jsem doplnil pepřovou omáčkou a grilovanou zeleninou. Výsledek famózní ve vzhledu i chuti. Krásně šťavnaté maso, které jsem nechal udělat v úpravě medium rare, k tomu výrazná omáčka a skvěle připravená zelenina - tady není co řešit, tohle je absolutní dokonalost. Závěrečné crème brûlée s mangem a mandlovou drobenkou už jen pohladí chuťové pohárky, aby následující výborné espresso s mlékem zarámovalo a potvrdilo opravdu skvělý gourmetský zážitek. Restaurant Pavillon ani v novém provedení coby steak house nezklamal důvěru, kterou jsem v něj vkládal. Těším se na někdy příště.
Datum návštěvy: 17.12.2021

Menu
Polévka: Batátový krém, krevety, chilli, kokosové mléko, galangal
Hl.chod: Rib-eye steak Uruguay, vysoký roštěnec z žeberní části, grilovaná zelenina, pepřová omáčka
Zákusek: Crème brûlée, kořeněné mango, passion fruit sorbet, mandlová drobenka
Nápoje: Víno rozlévané Berlucchi Franciacorta
Nápoje: Víno Castell´in Villa Chianti Classico 2017
Nápoje: Minerální voda San Pellegrino
Nápoje: Káva espresso s mlékem
Žádné komentáře:
Okomentovat