Hodnocení: Na vývěsním štítě brněnského hotelu Slovan se po rozsáhlé rekonstrukci objevil nový název Passage Hotel. Původní Bugatti Restaurant se proměnil na stejnojmenný snídaňový bufet a v přízemí hotelu jako součást vstupní haly vznikla nová restaurace jménem Passage. Její dominantou jsou mohutné podpěrné sloupy, dlouhý barový pult a na první pohled upoutají i vertikální zahrady, nebo chcete-li zelené stěny. Pozornost zaslouží i krásné designové osvětlení či obrovské vestavěné chladící skříně na víno. Celý prostor je zařízen velmi vkusně a citlivě, takže se zde člověk okamžitě cítí nadmíru příjemně. Obsluha je milá, pozorná a vysoce profesionální, od úvodního amuse bouche až po závěrečnou kávu jim není co vytknout. K pití mám karafu kohoutkové vody a růžové italské víno z Lombardie Pratello Sant´Emilliano Chiaretto Valtènesi, bio ročník 2019. Je čisté, svěží a krásně ovocné. Po pozornosti šéfkuchaře mi jako první chod na stole přistává dýňová polévka. Fermentovaná dýně a zakysaná smetana dělají z tohoto chodu jedno velké, hladké a nádherné představení. S každým soustem se rozhodujete, zda na jazyku cítíte spíše sladkost nebo převládá kyselost. Obě spektra jsou tu vedle sebe dokonale vyváženy a zharmonizovány. Následuje panenka z divočáka v provedení sous vide, dušená tarhoňa s celerem, k tomu omáčka s rakytníkem a parmazánová sušenka. Na talíři to vypadá nádherně a chuťově je to jedním slovem skvostné. Maso je výborně připravené, šťavnaté a krásné na pohled, drobné nočky tarhoňa s celerem jsou hutné a úchvatné, omáčka výrazná a parmazánová sušenka takový zajímavý bonus navrch. Z nabídky domácích zákusků vybírám parádní trubičku se slaným karamelem a ovocem, načež končím výborným espressem z dílny Tonino Lamborghiniho. Návštěva Passage Restaurantu splnila všechna má gurmánská očekávání a rozhodně jsem zde nebyl naposledy.
Datum návštěvy: 25.1.2022
Menu
A.bouché: Lanýžová sušenka se slaninovým prachem
Polévka: Dýňová se zakysanou smetanou
Hl.chod: Panenka z divočáka sous vide, dušená tarhoňa s celerem, omáčka s rakytníkem, parmazánová sušenka
Zákusek: Trubička se slaným karamelem a ovocem
Nápoje: Víno Pratello Sant´Emilliano Chiaretto Valtènesi 2019
Nápoje: Kohoutková voda
Nápoje: Káva espresso Tonino Lamborghini se smetanou
Žádné komentáře:
Okomentovat