Hodnocení: Stylová restaurace Columna se nachází v pražské čtvrti Chodov v moderní zástavbě v přízemí víceúčelového obytného domu. Poloha to nejspíš není nejlukrativnější, žádná pěší zóna nebo něco podobného, sem se prostě za dobrým jídlem musí dojít. Možné proto tu v poledne ve státní svátek není ani noha. A je to škoda, protože interiér je takový střízlivý luxus a na první pohled vypadá nesmírně příjemně. Černo-bílé ladění v moderním stylu s minimem doplňkových dekorací restaurantu sluší. Obsluha je velmi příjemná, dalo by se říct až přátelská, takže se tu člověk okamžitě cítí jako doma. Přes jejich vstřícný přístup, nic neslevili ze své profesionality, takže všechno běží a funguje na sto procent, s grácií a ochotou. Začínám dýňovým krémem s restovanou pancettou, bylinkami, krutony a parmezánem. K tomu mám ve skleničce bílého Müller Thurgaua z vinařství Kraus. Krém se vyznačuje hladivou jemností, která je usměrněna v opozici stojící pancettou. Její výraznost je natolik mandatorní, že určuje ráz výsledného chuťového projevu. Krutony a parmezán tento dojem už jen potvrzují a výsledek je nad očekávání zajímavý. Krausův Müller Thurgau jako doplněk funguje velice dobře. Pokračování má podobu filetu z mořského vlka, doplněného krevetovým bisque, pak choi, romanescem, hráškem, rajčetem, petrželkovým olejem a celerovým pyré. Na talíři to vypadá náramně. Ostatně chuť se nenechá zahanbit. Ryba je velmi dobře připravená, krevetová omáčka je velice jemná, na rozdíl od celerového pyré, které je naopak hodně výrazné. Pak choi a ostatní zelenina doplňují celek do dokonalosti. Všechny ty ingredience se ve výsledku krásně navzájem snoubí, takže se pokrmu nedá nic vytknout. Závěrečné espresso lungo v jednoduchém servírování je vynikající, troufám si dokonce tvrdit, že je jedno z nejlepších, co mi kdy bylo nabídnuto. Odcházím naprosto spokojený a restauraci Columna rozhodně doporučuji k návštěvě všem milovníkům dobrého jídla.
Datum návštěvy: 28.10.2022

Menu
Polévka: Dýňový krém s restovanou pancettou, bylinkami, krutony a parmezánen
Hl.chod: Filet z mořského vlka s krevetovým bisque, pak choi, romanesco, petrželkový olej, celerové pyré
Nápoje: Víno rozlévané Kraus Müller Thurgau
Nápoje: Minerální voda Rajec jemně perlivá
Nápoje: Káva espresso lungo se smetanou
Žádné komentáře:
Okomentovat