U ZLATÉHO LVA

Kontaktní údaje: U Zlatého lva, Havlíčkovo nám.176, Havlíčkův Brod, mailto: hotel@uzlateholva.cz, web: www.uzlateholva.cz

Hodnocení: Hotel U Zlatého lva i se svou restaurací se nachází přímo na hlavním náměstí v centru Havlíčkova Brodu. V krásném slunečném podzimním popoledni je vnitřek restaurantu zaplněn do posledního místečka, a tak nezbývá než vzít zavděk letní zahrádkou před hotelem. Koneckonců oproti poměrně temným vnitřním prostorám, kde to navíc díky množství hostů hučí jako v úle, je to volba nanejvýš výhodná a díky počasí i příjemná. Příjemná a vstřícná obsluha zahrádku nijak nezanedbává, a tak se těším jejich pozornosti stejně, jako bych seděl uvnitř. Servírování jídel se ujal snad i sám pan provozní, což ukazuje, jaká zátěž se na restaurant navalila. Z hodně zajímavého jídelního lístku vybírám kulajdu s krémovým vejcem, houbami a bramborem, jako hlavní chod volím jehněčí kolínko se špenátovými bramborami a k pití protože jsem řidič nealkoholického čepovaného free Bernarda. Kulajda je chuťově absolutně dokonalá. Být ještě o nějaký ten stupínek teplejší byl by to snad zázrak. Zahanbit se nenechá ani jehněčí kolínko. Maso je krásně měkké a pod vidličkou se doslova rozpadá. Na špenátových bramborách oceňuji především zajímavý nápad, do celkového projevu zapadají velmi dobře. Omáčka výrazná ani moc ani málo, hezky doplňuje zbylé součásti, takže za mě vysoká spokojenost. Jak komentovat nealkoholického Bernarda? Snad jen, že pod pálícím sluníčkem přišel vhod. Na závěr servírovaná káva byla výborná a bez výhrad. Restaurace hotelu U Zlatého lva okresnímu městu rozhodně ostudu nedělá, odvážím si odtud opravdu velmi dobrý dojem.

Datum návštěvy: 30.10.2022

Menu
Polévka: Kulajda s krémovým vejcem, houbami a bramborem
Hl.chod: Jehněčí kolínko, špenátové brambory
Nápoje: Pivo čepované nealkoholické Bernard free
Nápoje: Káva espresso lungo s mlékem




Žádné komentáře:

Okomentovat