GUSTO PLZEŇKA

Kontaktní údaje: Gusto Plzeňka, Husova 200/16, Brno, mailto: info@gustoplzenka.cz, web: www.gustoplzenka.cz

Hodnocení: Moje poslední návštěva restaurantu Gusto Plzeňka se odehrávala v covidovém roce 2020, takže pohyb vnitřními prostorami byl bez respirátorů či roušek nemožný. Návrat na místo činu je už této hrůzy prost a člověk se proto cítí méně omezován. Interiér od minula neprošel žádnou úpravou a nabízí stejně příjemné prostředí jako před lety. Jsme tady na „Dnech současné rakousko-uherské kuchyně“, takže k výběru je speciální menu. Obsluha je pozorná a milá, občas mám ale pocit poněkud chaotického odbavování požadavků a také jejich pohyb na place připomíná nejvíce rej svatojánských mušek. Své večerní posezení začínám zvěřinovým carpacciem s estragonovou majonézou, parmezánem a smaženými kapary. Ve vinné skleničce mám červený Neronet od pana Libora Veverky. Víno je bez debat vynikající, plné, bohaté ve vůni i chuti. S carpacciem je to už horší. Tenké zvěřinové plátky totiž ještě i ve chvíli servírování dýchají mrazem. Chuťový zážitek je tak nulový a nezachrání to ani solidní volba doplňkových ingrediencí. Po ledové sprše přichází jelení lýtko dušené na kořenové zelenině s omáčkou ze zakysané smetany a pečené papriky, podávané s tarhoňou. Velmi pěkná, jednoduchá úprava na talíři předznamenává o dvě třídy lepší dojem, než který po sobě zanechal předkrm. Jemné maso, originální příloha a vynikající omáčka, a hned je na světě líp. Závěrečný chod má podobu hrušky macerované v pomerančovém likéru Grand Mariner s ořechovou zmrzlinou a hoblinkami parmezánu. Dobré, chutné, byť ne ohromující, výsledkem je nicméně spokojenost. Kávu výjimečně volím v provedení ristretto a je intenzivní a dobrá. Gusto Plzeňka je sázka na jistotu, faux pas s carpacciem jim však budu odpouštět ještě nějakou tu chvíli.

Datum návštěvy: 27.1.2023

Menu
Předkrm: Zvěřinové carpaccio s estragonovou majonézou, parmezánem a smaženými kaparam
Hl.chod: Jehněčí lýtko dušené na kořenové zelenině s omáčkou ze zakysané smetany a pečené papriky s tarhoňou
Zákusek: Macerovaná hruška v pomerančovém likéru Grand Mariner a ořechová zmrzlina s hoblinkami parmezánu
Nápoje: Víno rozlévané Libor Veverka Neronet
Nápoje: Minerální voda Römerquelle neperlivá
Nápoje: Káva ristretto





Žádné komentáře:

Okomentovat