Hodnocení: Měla to být valentýnská oslava, nakonec to byla jen sváteční večeře v podniku, kam chodím na jistotu za gurmánským zážitkem. V interiéru ubylo červených motivů a přibylo míst k sezení. V předsálí, kde dříve byly jen křesla v oddechové zóně a vysoké stoličky u baru, je dnes separé stůl pro dva (sám jsem zde byl usazen, takže mám zkušenost z první ruky). Ať už nahlíženo z kterékoli strany, mám k tomuto kroku výhrady. Předsálí odděluje člověka od ostatních hostů, aniž by mu náhradou poskytlo pocit útulné intimity (vstup do restaurantu i zázemí obsluhy je v bezprostřední blízkosti). Umravnění barevného ladění zase sebralo prostoru atraktivitu originálnosti a výjimečnosti. Prostor, byť vypadá vzdušnější a otevřenější, působí poněkud chudě a prázdně. Obsluha nicméně neztratila nic na ochotě, příjemném a vysoce profesionálním vystupování. Decentní přístup, znalost nabízeného menu i připravenost poradit jsou samozřejmostí. Navíc neopomenou dolévat vodu i víno, kdykoli je na stole prázdná sklenice. Své večerní posezení začínám restovanými kachními játry na bílém víně s bylinkovou focacciou. Ve skleničce mám španělské víno Cuatro Rayas Viñedos Centenarios ročník 2018. Odrůda Vardejo je svěží, ovocná a má vynikající kyselinku. Výrazná, na víně restovaná, játra k němu pasují více než dobře a představují skvostný vstup do nabídky Palazzo restaurantu. Následuje steak ze žlutoploutvého tuňáka s teriyaki omáčkou a sezónní grilovanou zeleninou. Chuťově je to ohromující zážitek bez jediného zaváhání. Omáčka je sladká, ale s tuňákem tvoří dokonalý pár. Vzájemně se doplňují, překrývají a souzní v plné harmonii všech tónů. Grilovaná zelenina à la Palazzo je jedním slovem dokonalá, nic ji nechybí. Jako dezert jsem chtěl původně kokosový cheesecake, ale protože není, musím vzít zavděk čokoládovým fondánem s vanilkovou zmrzlinou. Není si ostatně co stěžovat, je tradičně výborný. Společníka mu dělá výborné espresso, a je současně tečkou za další povedenou návštěvou Palazzo restaurantu. Ten i tentokrát potvrdil svůj vysoký status a já se těším zase někdy příště…
Datum návštěvy: 21.2.2023

Menu
A.bouche: Prosciutto, kořeněné máslo, pečivo
Předkrm: Restovaná kachní játra, bílé víno, bylinková focaccia
Hl.chod: Steak ze žlutoploutvého tuňáka, teriyaki omáčka, sezonní grilovaná zelenina
Zákusek: Čokoládový fondán, vanilková zmrzlina
Nápoje: Víno Cuatro Rayas Viñedos Centenarios 2018
Nápoje: Minerální voda San Pellegrino
Nápoje: Káva espresso se smetanou
Žádné komentáře:
Okomentovat