Hodnocení: Bistro, založené známým michelinským kuchařem Romanem Paulusem, je součástí ultramoderní kancelářské budovy Envelopa Office Center v Olomouci. Podnik těží s obrovských otevřených prostor vnitřního atria, které mu zajišťují vzdušnost a světlost. Funguje na principu klasické kantýny, tedy výdejní pulty, u nichž si každý vybere a přímo na tác dostane požadovaný pokrm od polévky po dezert, plus salátový bufet, zmrzliny a samozřejmě všemožné nápoje. S naloženým tácem pak zákazník projde přes pokladnu a může se pustit do svého výběru. Všechno funguje bez zbytečného prodlení, nikde se netvoří fronty a všichni z personálu, včetně Romana Pauluse, který vydává speciality, jsou usměvaví a v dobré náladě. Z denní nabídky jsem vybral tomatovou polévku s pestem a pomalu pečená krůtí prsa v bylinkách s ratatouille a bulgurem. K tomu z dezertní vitrínky vytahuji skleničku citrónového krému. Polévka je klasická, ale výborná. Krůtích prs je pořádná porce, ratatouille hýří chutěmi a bulgur coby příloha je originální. Citrónový krém na drobence má hodně výjimečnou konzistenci i celkový projev, na nějž je potřeba si chvíli zvykat. Na závěr si u kávového pultu objednávám espresso lungo s mlékem. Dostávám ho v originálním signovaném hrnečku z kolekce Romana Pauluse. Je lahodná, ale bohužel nepříliš horká. Celkový dojem z bistra Paulus je nicméně dobrý: za solidní peníze, rychlý, kvalitní a chuťově vyladěný oběd v nádherném moderním prostředí.
Datum návštěvy: 30.6.2023

Menu
Polévka: Tomatová s pestem, pečivo
Hl.chod: Pomalu pečená krůtí prsa v bylinkách s ratatouille, bulgur
Zákusek: Citronový krém
Nápoje: Káva espresso lungo s mlékem
Žádné komentáře:
Okomentovat