Hodnocení: Restaurace Sal de Mar je součástí NH Collection Congress Hotelu. Interiér vychází z konceptu celého hotelu, který sází na vysokou funkčnost, komfort a řadu rafinovaných designových doplňků. Tam, kde je potřeba nechat čisté linie, jsou čisté linie, tam, kde je potřeba dodat něco navíc, je umístěn nějaký další prvek. Obsluha je vysoce profesionální, s jasně rozdělenými rolemi, ale jejich přístup je až příliš odtažitý a chladný. Mezi personálem a zákazníkem nedochází k navázání kontaktu a veškerý informační servis i zpětná vazba na první pohled kloužou jen po povrchu. Své večerní posezení začínám se skleničkou Inteligent sektu z vinařského domu Proquin, která mi pomáhá vybrat si z jídelního lístku sestavu svého 3-chodového menu. Jako první přichází n stůl rybí polévka s parmezánem, krutony a rouille směsí. Ve skleničce k ní mám voňavý a svěží Sauvignon blanc z mikulovského Miskrosvínu. Polévka je poměrně hustá a krutony tomu dělají ještě medvědí službu. Výsledkem je podivně inkonzistentní „kaše“, která nevypadá zrovna vábně a v níž zanikají jednotlivé chutě. Proto s nadšením vítám další chod, jímž je grilovaný jelení hřbet s bramborovými rösty, liškami a brusinkami. Doplňuje ho červené italské Primitivo Conti Zecca Salento. Na talíři to vypadá opravdu skvostně. Kousky jeleního hřbetu mají krásnou barvu a exkluzivní strukturu. Chutnají náramně a ve spojení s bramborovými „bochánky“, liškami a brusinkami je to koncert na vysoké umělecké úrovni. Funguje to i s vínem, takže nemám jedinou připomínku. Dezert v podobě pekanové koule s jablky je senzace už na první pohled. Dokonalost v kostce, vlastně v kouli. Portské perly, pomerančová omáčka a pekanový griliáš, které tuhle fantazii doplňují, rozšiřují dojem do oblasti nezapomenutelného zážitku. Výborná káva a rumový digestiv Brugal 1888 to celé už jen podtrhuje. Sal de Mar nabízí hodnotu, kterou stojí za to si pořádně vychutnat.
Datum návštěvy: 30.6.2023

Menu
A.bouche: Pečivo, olivový olej s balsamikem, máslo s petrželkou, šunková pěna
Polévka: Rybí s parmazánem, krutony, rouille
Hl.chod: Grilovaný jelení hřbet, bramborové rösty, lišky, brusinky
Zákusek: Pekanová koule s jablky, portské perly, pomerančová omáčka, pekanový griliáš
Nápoje: Víno rozlévané Proquin Inteligent sekt
Nápoje: Víno rozlévané Mikrosvín Sauvignon blanc
Nápoje: Víno rozlévané Conti Zecca Salento Primitivo
Nápoje: Kohoutková voda
Nápoje: Rum Brugal 1888
Nápoje: Káva espresso lungo s mlékem
Žádné komentáře:
Okomentovat