U MOŘICE

Kontaktní údaje: U Mořice, Opletalova 364/1, Olomouc, mailto: info@umorice.cz, web: www.umorice.cz

Hodnocení: Hned naproti kostela sv. Mořice v Olomouci se v historickém zadním traktu Dietrichsteinského paláce nachází restaurace U Mořice, která se zhlédla v moderním trendu pivovarnických konceptů, v tomto případě se jedná o koncern Plzeňský Prazdroj. Už z obrovské letní zahrádky je jasné, že to tady pojali ve velkém stylu a že místem šetřit nemusí. Robustnost nábytku a řada pivních tanků tento fakt jen podtrhuje. Je to moderní, vzdušný a novotou se blýskající prostor, proti kterému asi nikdo nebude vznášet námitky nebo ho hanět. Obsluha je početná s poněkud podivným rozdělením rolí a byť si své úkoly plní svědomitě, nemohu se zbavit pocitu jisté naduté odtažitosti z jejich strany. Pro svoji polední návštěvu vybírám jihočeskou kulajdu s vejcem a bramborové gnocchi ve smetanové omáčce s čerstvým špenátem, kuřecím masem a parmezánem. K pití mám čepovaného nealkoholického Birella. Kulajda je vynikající. Ono snoubení smetany, hub, brambor, vajíčka a kopru je prostě dokonalé a já se olizuji až za ušima. Gnocchi už taková hitparáda nejsou. Parmezán, kuřecí kousky i vlastní noky jsou v pořádku, ale ty čtyři listy špenátu jsou prostě na můj vkus málo a omáčka je příliš hustá až lepivá. Káva značky Julius Meinl je snad nejhorší produkt z profesionálního pressomatu, jaký jsem měl kdy možnost ochutnat. Opravdu není dobrá, a nepomůže tomu ani pěkné servírování. Notabene když ještě navíc spolu nespolupracují podšálek a hrníček, protože je evidentně každý z jiné sady. Myslím, že o kávové chvilce už není potřeba nic dodávat. U Mořice se snaží dostát vysokým standardům, ale jak se říká: „Ne vždy je posvícení“. Tentokrát to prostě na jedničku s hvězdičkou nebylo.

Datum návštěvy: 2.7.2023

Menu
Polévka: Kulajda s krémovým vajíčkem
Hl.chod: Bramborové gnocchi, smetanová omáčka s čerstvým špenátem, kuřecím masem a parmezánem
Nápoje: Pivo čepované nealkoholické Birell
Nápoje: Káva espresso lungo Julius Meinl s mlékem




Žádné komentáře:

Okomentovat