Hodnocení: Po dlouhých devíti letech se vracím do Havana restaurantu na narozeninovou oslavu své sestry. Poslední zkušenost nebyla z nejlepších, a tak mě sem prostě nic netáhlo. Na vzhledu restaurantu se za ta léta v podstatě nic nezměnilo, exteriér stále stejně nevzhledný, prapodivná „vrátnice“ a interiér v duchu kubánské uvolněnosti, nabízející různorodé typy posezení od plážových ratanových závěsů až po dlouhé honosné tabule pod rumotékami, které hrdě vystavují nepřeberné množství lahví. Atmosféra Havana restaurantu určitě nikdy nebyla komorní či romantická, tady to prostě žije, hlučí a tříská, až uši zaléhají a oči nestíhají sledovat všechen ten mumraj. Obsluha je početná a snaživá. Jídelní lístky tu už dnes mají formu tabletů, obsahujících celou nabídku v detailních popisech i s fotkami a zajímavostmi. Slavnostní přípitek obstarává italské Prosecco, u řidičů ho nahrazuje nealkoholické Crodino. Poté už odhalujeme taje nabídky. Já dávám důvěru carpacciu Salzis a společně s matkou objednáváme paellu pro dvě osoby Valencia Original. Do skleničky si nechávám nalít jedno z rozlévaných červených vín. Bohužel jsem si o něm nepoznamenal detaily a na webových stránkách podniku vinný lístek nemají, a tak jediné, co o něm mohu říct, že bylo plné, kulaté, v chuti jsem pak objevil višně, čokoládu a koření. Carpaccio z mladého býčka s kakaem, kouřovou solí a salámem salsiz, podle něhož dostalo jméno, má sice hodně zajímavé ingredience a strukturu rolády, ale chuťová hitparáda to není. Jsem buď příliš velký tradicionalista, nebo tahle kombinace nefunguje úplně stoprocentně. To paella Valencia Original s kousky pečeného kuřete, mořskými plody, novozélandskými mušlemi a krevetami už je jiná písnička. Už na oko ta pánev vypadá ohromně a v ústech to není o nic horší. Rýže je pěkně udělaná i ochucená, krevety parádní, mušle jedna báseň, rajčata a ostatní zelenina jsou fajn, snad jen to kuřecí maso je příliš suché a tvrdé. To je ale asi také jediná výtka. Káva v plném kavárenském servírování je výborná. Oslavu jsme zakončili komentovanou ochutnávkou několika rumů ve VIP klubu, což je zážitek sám o sobě. Oproti minulé návštěvě odcházím z Havana restaurantu mnohem spokojenější, byť to pořád není na zlatou olympijskou medaili.
Datum návštěvy: 4.5.2024

Menu
Předkrm: Carpaccio Salzis, hovězí roštěná z mladého býčka s kakaem, kouřovou solí a salámem salsiz
Hl.chod: Paella Valencia Original s kousky pečeného kuřete, mořských plodů, novozélandských mušlí a krevet
Nápoje: Víno rozlévané Prosecco
Nápoje: Víno rozlévané červené
Nápoje: Minerální voda Havana
Nápoje: Káva espresso s mlékem
Žádné komentáře:
Okomentovat