NA BÍDĚ

Kontaktní údaje: Na Bídě, Masarykovo nám. 32, Chrudim, mailto: restaurace@nabide.cz, web: www.nabide.cz

Hodnocení: Přestože restaurant Na Bídě není bezprostředně přímo v centru města, na návštěvnost si rozhodně nemůže stěžovat. V neděli půl hodiny po otevření je už docela slušně zaplněn a další hosté postupně dále přicházejí. Co je bezpochyby obrovskou devízou je vnitroblok, který nabízí jednak oddělení od poměrně rušné ulice, ale především prostor pro stylovou zahrádku. Samotný restaurant se pak vyznačuje poměrně jednoduchým, ale ne nepříjemným nebo nezajímavým prostředím. Na bohatou minulost odkazuje odhalené původní zdivo a zaklenuté cihlové stropy. Ke kameninové mozaikové podlaze se náramně hodí kovaný nábytek a celá ta atmosféra staročeských sálů. Díky této atmosféře ani tolik nevadí převládající potemnělost všech spojených místností. Obsluha si s ničím hlavu příliš neláme a všechny případné zádrhely řeší promptně, ochotně a za pochodu. Očekávat ovšem nějakou přidanou hodnotu, je spíše než co jiného pouhým zbožným přáním. Polední menu je překvapivě nabízeno i o víkendech, nicméně neuplatňují zde omezení, že v době obědů nemůžete sáhnout do stálého jídelního lístku a objednat si à la carte. Já pro sebe vybírám pórkovou polévku s vejci a masovou směs se zeleninou a hranolky. K tomu nealkoholického polotmavého Birella. Polévka je mega hustá a po prvotní obavě z její nepříliš řídké konzistence, je i dobře dochucená. Žádné falešné tóny jsem v ní neobjevil, přestože s její ne úplně běžnou hustotou jsem bojoval až do konce, především vizuálně. Masová směs se zeleninou je znovu výborná po chuťové stránce, kazí ji to jen tvrdé a vysušené hranolky. Na první pohled sice vypadají náramně, ale v ústech je to jen kus tvrdé, sterilní brambory bez jakékoli chuti. Fritéza jí dala krásnou zlatavou barvu, ale odebrala všechno ostatní. Káva od Tonino Lamborghiniho je s přivřením očí horší průměr. Hořká až běda, ale hlavně má nepřehlédnutelný kyselý spodní podtón, který degraduje rádoby kvalitní kávová zrna. Dokážu si představit, strávit Na Bídě příjemný a zajímavý večer, ovšem za podmínky, že by kuchyně přihodila pod kotel nějakou tu briketu navíc a zlepšila kontrolu kvality. Zatím je to spíše na rychlý oběd bez velkých očekávání.

Datum návštěvy: 21.4.2024

Menu
Polévka: Pórková s vejci
Hl.chod: Masová směs se zeleninou, hranolky
Nápoje: Nealkoholické pivo Birell polotmavé
Nápoje: Káva lungo Tonino Lamborghini s mlékem




Žádné komentáře:

Okomentovat