Hodnocení: Steak restaurant se nachází v Olomouci v místní části Hodolany. Rohový dům umožňuje podniku prostorové uspoření do písmene V, přičemž osou je mohutná dřevěná přípravna jídel, profilovaná jako vrstvený strom. Prostředí je decentní, až skoro intimní, čehož je dosaženo umnou hrou světel a ratanových stropních instalací. Interiéru vévodí dva obrovští býci, kteří předznamenávají zaměření podniku. Snad jediné, co narušuje celkový styl restaurantu je nápojový bar u vstupu, který je kdoví proč v úplně odlišném provedení, nezapadá do celkového pojetí a působí příliš studeně. V pátek večer je podnik poloprázdný. Obsazeno je jen několik málo stolů, takže obsluhující personál početně téměř převyšuje hosty. Možná proto se mi zpočátku zdají notně rozpačití, nicméně na jejich profesionální výkon to nemá vliv. Poradí, pomohou s výběrem, dolévají víno i vodu, zajímají se o zpětnou vazbu. Z menu pro tento večer vybírám jako předkrm Cecinu, což jsou plátky sušeného vyzrálého hovězího masa s olivami, bečuánským pepřem a citrónovou šťávou, dále steak Tenderloin z pravé svíčkové, doplněný salátem s chřestem, špekem, žloutkem a rybízem a navrch pepřová omáčka. K pití láhev místní perlivé vody a španělské víno Manjor de Silos Rezerva ročník 2018. Předkrm je výborný, přestože bych si ho nejspíš více vychutnal bez onoho citrónového přídavku. Ten do celkového pojetí sice přináší svěžest a lehkost, na druhou stranu však trochu potírá onu jedinečnou hutnost sušeného masa. Hlavní hřeb večera má podobu tři sta gramového steaku a v úpravě medium mu to náramně sluší. Na řezu krásně vynikne struktura a barva masa, chuť je jasně definovaná a výrazná. Pepřová omáčka je poměrně decentní a grilovaný chřestový salát přidává do mozaiky další zajímavé podtóny a funguje náramně. Víno pak rámuje celý dojem z jídla. Je ve vůni i chuti výrazné, plné, robustní s čitelnou strukturou a dlouhým závěrem. Pro sladkou tečku si nechávám doporučit čokoládový parfait s karamelizovaným banánem a borůvkami. Očekával jsem kalorickou bombu, ale je to lehký, ne příliš sladký a krásně vyladěný dezert. Výborná káva už jen potvrzuje celkový pozitivní dojem. Steak restaurant se rozhodně nemusí stydět postavit se vedle blízkého a slavnějšího bratříčka, restaurantu Entrée Přemka Forejta. Nemá sice tak vyšlechtěná jídla, ale ve své kategorii má co nabídnout.
Datum návštěvy: 10.5.2024

Menu
A.bouche: Šlehané máslo, pečivo
Předkrm: Cecina - sušené vyzrálé hovězí maso, sancho, olivy, citron
Hl.chod: Steak Tenderloin z pravé svíčkové, salát s chřestem, špekem, žloutkem a rybízem, pepřová omáčka
Zákusek: Čokoládový parfait s karamelizovaným banánem a borůvkami
Nápoje: Víno Manjor de Silos Rezerva 2018
Nápoje: Voda perlivá STeaK
Nápoje: Káva lungo se smetanou
Žádné komentáře:
Okomentovat