MIMINOO

Kontaktní údaje: Miminoo, Mahlerovy sady 3699/1, Praha-Žižkov, mailto: info@towerpark.cz, web: www.towerpark.cz/miminoo

Hodnocení: Unikátní genius loci pod žižkovskou věží v Praze předurčuje mimořádný zážitek z tohoto podniku. Tím spíše, že se jedná o úžasný koncept zahradního restaurantu. Je libo sedět uvnitř pod střechou, na terase pod slunečníky, nebo rovnou uprostřed zahrady v sousedství masivních houpaček pro celou rodinu. Vybere si snad každý, ať už přijde ve velké skupině nebo jen v páru. Navíc sem mohou až ke stolu zajet maminky s kočárky, nebo rodinky vzít své psí miláčky. Nestírá se přitom komfortní pocit skvělého prostředí a příjemné atmosféry. Obsluha je příjemná, hravě uvolněná, veselá a současně plně profesionální. Část pokrmů se připravuje ve venkovní kuchyni a pořádají se zde i mohutné grilovací party. Meteorologové strašili dešťovými přeháňkami, ale je krásný slunečný den, takže si návštěvu Miminoo Garden Restaurantu užívám. Mé polední menu startuje toskánská rybí polévka, která obsahuje kousky pečených ryb, slávky, krevety, rajčata, kořenovou zeleninu a je doplněna bylinkovou bagetou. Je jí pořádný kotel, na což mě obsluha upozornila předem, přesto jsem si ji objednal. A dobře jsem udělal, protože je vynikající. Ingrediencí je spousta a mě baví objevovat všechny ty ukryté poklady. Ve skleničce mám bílé italské Zuccolo Pinot Grigio, které je krásně plné a vytváří s polévkou harmonický tandem. Následují špagety ala Chef, což je kombinace těstovin s carpacciem z hovězí svíčkové. K tomuto netradičnímu dvojboji je pak přidán česnek, chilli, bazalkové pesto, sýr Grana Trentino a spousta olivového oleje. Překvapivě to spolu dohromady funguje více než dobře, byť je to na první pohled zvláštní uspořádání. Možná jen toho oleje mohlo být o kapku méně. Hodování uzavírá pistáciový cheesecake, který nahradil klasické tiramisu. I v tomto případě je hned na prvním místě atraktivní vzhled, protože koho by neohromila zářivě zelenkavá polokoule s červenou malinou na vršku? Celé to stojí na piškotovém podstavci a o zdobení se stará kakaový krém. Chuť je hladivá a překvapivě neprovokativní. Myslel jsem si, že to pistácie zatlučou do země, ale opak je pravdou. Je to lehký, nadýchaný dezert, jemuž je potřeba vzdát náležitý hold. Například kávou z dílny Trucillo, která se, doplněna smetanou, stará o závěrečnou tečku mého Miminoo menu. Restaurant nabízí skutečně nevšední zážitek hned v několika úrovních a já jej mohu jen a jen chválit a doporučit k návštěvě.

Datum návštěvy: 27.7.2024

Menu
Polévka: Toskánská rybí polévka, kousky pečených ryb, slávky, krevety, rajčata, kořenová zelenina, bageta
Hl.chod: Spaghetti ala Chef, carpaccio z hovězí svíčkové, česnek, chilli, bazalkové pesto, sýr Grana Trentino
Zákusek: Pistáciový cheesecake
Nápoje: Víno rozlévané Zuccolo Pinot Grigio
Nápoje: Infuzovaná voda s mátou a citronem
Nápoje: Káva espresso lungo Trucillo s mlékem





Žádné komentáře:

Okomentovat