UNO HOTEL

Kontaktní údaje: UNO hotel, T.G.Masaryka 897, Ústí nad Orlicí, mailto: hotel.uno@rcaktiva.cz, web: hoteluno/restaurace.cz

Hodnocení: Restaurace UNO hotelu v Ústí nad Orlicí se vyznačuje střízlivým interiérem, který jako by ustrnul v čase. Trochu sterilní, trochu obyčejný, trochu málo atraktivní, zato ale prostorný a s potenciálem, který by se dal využít k velkým věcem. Obsluha je nevtíravá a občas ji není vidět, přesto je vždy v pravou chvíli na správném místě a servis zvládá bez jakýchkoli potíží či zádrhelů. Z jídelního lístku vybírám dýňový krém a jako hlavní chod steak z hovězí svíčkové. Ještě před polévkou mi na stole přistává sklenička rozlévaného prosecca a jemně perlivá minerální voda Mattoni. Prosecco je jiskřivé s krásným perlením a je dobře vychlazené. Totéž se bohužel nedá říct o minerální vodě, protože ta chladničku neviděla ani z rychlíku. Dýňový krém s opečenými semínky a chilli je servírován na vpravdě královském talíři, takže je ho skutečný kotel, a je dobrý. Bojím se však, že pozítří už o něm nebudu schopen říct jediné slovo. To na steak z hovězí svíčkové s pepřovou omáčkou, sušenými žloutky a hranolky hned tak nezapomenu. Kompozice na talíři vypadá moc dobře i maso na řezu je jako z učebnice pro hotelové školy, co je to ale platné, když vládci kuchyně ujede ruka se solí. Ta zruší a překryje všechny ostatní tóny, takže je člověk pod tou extrémní slaností není schopen vůbec rozlišit. Na nejdražší položku jídelního lístku je to opravdová bída. Hrany tomuto kulinářskému průšvihu trochu obrousí rozlévaný suchý Cabernet Moravia od pana Žídka, který má mohutnost a strukturu velkého červeného vína. Naladěn na slaný tón, zůstávám mu věrný i v případě dezertu. Z vitrínky vybírám dortík s čokoládou a slaným karamelem. K tomu lungo s mlékem značky Piazza D´Oro. Obě položky hodnotím na výbornou. Troufám si dokonce říct, že společně s víny byly to nejlepší, co mi restaurace UNO hotelu nabídla. S doporučením jsem na rozpacích: bodově to vychází na ano, pocitově si nejsem jistý, zda bych chtěl přijít znovu.

Datum návštěvy: 22.6.2024

Menu
Polévka: Dýňový krém s opečenými semínky a chilli
Hl.chod: Steak z hovězí svíčkové s pepřovou omáčkou, sušenými žloutky a hranolky
Zákusek: Dortík s čokoládou a slaným karamelem
Nápoje: Víno rozlévané prosecco
Nápoje: Víno rozlévané Žídek Cabernet Moravia
Nápoje: Minerální voda Mattoni jemná
Nápoje: Káva lungo Piazza D´Oro s mlékem





Žádné komentáře:

Okomentovat