U MAMLASŮ

Kontaktní údaje: U Mamlasů, nám.Svobody 74/10, Brno, mailto: jan.kolecko@koberestaurants.cz, web: www.koberestaurant.cz

Hodnocení: Restaurace s pivnicí U Mamlasů v samém centru Brna láká na příjemný, moderní interiér, pohotovou obsluhu a jednoduché menu. Dva prostory spojené krátkou chodbou s pohledem do otevřené kuchyně a schodištěm, vedoucím do suterénu k toaletám, mají stejného ducha, ale lehce odlišnou atmosféru. Zatímco vepředu jsou stoly nahuštěné na sebe natolik, že si hosté doslova vidí do talíře, vzadu je místa více, ovšem za cenu ztráty jistého genia loci. V době mé návštěvy jsou oba prostory ani ne z poloviny obsazené, takže je atmosféra komornější, nedovedu si ovšem představit, jaké budou pocity při plném obsazení. Obsluha je všímavá a profesionální. Začínám s bramborovou polévkou s hříbky a čerstvou majoránkou. Ve skleničce mám červené rozlévané víno odrůdy Merlot z vinařství Osička. Oboje je bez výhrad, polévka i víno jsou bohaté a v chuti plné. Následuje pomalu tažený uzený hovězí jazyk s křenovou remuládou a pikantními bramborami pečenými ve výpeku. Celý tenhle zázrak je servírován na prkýnku a vypadá více než atraktivně. Hovězí jazyk je nádherně vláčný, brambory dobře opečené, jejich pikantnost je jen lehká, křenová remuláda jemná, ale pěkně výrazná. Všechno dohromady si to krásně rozumí, takže se doslova oblizuji až za ušima. Panu Osičkovi s jeho Merlotem jsem zůstal věrný i pro hlavní chod a neprohloupil jsem. Dobře naladěn si říkám o sladký přídavek v podobě Domácího jablečného závinu s tvarohem, rozinkami a ořechy. Je úžasný, bohatý, nadýchaný, a tak akorát sladký. Espresso lungo se smetanou v porcelánové konvičce, servírované opět na dřeveném prkýnku, je hladivé a vymazlené. Odcházím maximálně spokojený a troufám si tvrdit, že restaurace U Mamlasů je jeden z nejlepších podniků nabízejících tradiční českou kuchyni v centru Brna.

Datum návštěvy: 23.1.2025

Menu
Polévka: Bramboračka s hříbky a čerstvou majoránkou
Hl.chod: Pomalu tažený uzený hovězí jazyk s křenovou remuládou a pikantními bramborami pečenými ve výpeku
Zákusek: Teplý domácí jablečný závin s tvarohem, rozinkami, vlašskými ořechy, čerstvou šlehačkou
Nápoje: Víno rozlévané Osička Merlot
Nápoje: Minerální voda Römerquelle perlivá
Nápoje: Káva espresso lungo se smetanou






Žádné komentáře:

Okomentovat