Hodnocení: Pizzerie Nel Forno je jeden z nových podniků, objevivších se nedávno v centru Brna. Dříve v těchto prostorách sídlila temná Středověká krčma, dnes je tu tedy světlý a vzdušný italský restaurant. Vzhledem k poloze a neokoukanosti by zde člověk očekával minimálně poloviční obsazenost během celého dne, opak je však pravdou. V odpoledních hodinách tu není ani noha a mám tak celý obsluhující tým sám pro sebe. Z tohoto pohledu jim není co vytknout. Jejich přístup, všímavost i profesní návyky jsou na vysoké úrovni. Svou degustaci začínám houbovým krémem Crema Al Funghi s krutony, jež jsou vylepšeny bylinkami. Ve skleničce mám Ryzlink rýnský z moravských vinic, kterému bohužel chybí odpovídající vychlazení. Pokojová teplota, při níž je mi servírován, mu rozhodně nesluší. Houbový krém je krásně hladivý a dochucení krutonů bylinkami, které se v polévce uvolní a rozvinou, je nápad k nezaplacení. Pokračuji s pizzou Peperoni, jejíž rajčatový základ je doplněn mozzarellou, čerstvou paprikou, ostrým salámem, parmezánem, česnekem a chilli. Už podle vyjmenovaných ingrediencí je jasné, že se jedná o poměrně pikantní záležitost, která je nicméně pod přísnou kontrolou a její štiplavost je velmi příjemná. Možná bych pro ještě lepší dojem nahradil čerstvé papriky pečenými, ale to už je možná moje hnidopišství. Každopádně je Peperoni pizza hezký gurmánský zážitek. Závěrečné tiramisu asi nejlepší tiramisu, které jsem kdy ochutnal, ale je velmi dobré. Sametové espresso lungo značky Café Vergnano pečetí celkově dobrý dojem, který si z Nel Forna odnáším.
Datum návštěvy: 6.3.2025

Menu
Polévka: Crema Al Funghi houbový krém s bylinnými krutony
Hl.chod: Pizza Peperoni (rajčatová omáčka, mozzarella, čerstvá paprika, ostrý salám, parmezán, česnek, chilli)
Zákusek: Tiramisu, šlehačka, mascarpone, espresso, amareto, piškoty, kakao
Nápoje: Víno rozlévané Ryzlink rýnský Morava
Nápoje: Víno rozlévané La Marchesana Primitivo
Nápoje: Minerální voda Natura jemně perlivá
Nápoje: Káva espresso lungo Café Vergnano s mlékem
Žádné komentáře:
Okomentovat