Hodnocení: Na dohled zimního stadionu v Pardubicích se nachází imaginativní Garden restaurant, který, aniž by to masivně prezentoval, nabízí zážitkovou gastronomii té nejvyšší úrovně. Vstup do restaurantu je alternativně letní/zimní a pro někoho by se mohl zdát poměrně komplikovaný. Nicméně atmosféra restaurantu má onen neopakovatelný náboj, který z celkového i detailního pohledu má co nabídnout. Obsluha je příjemná a profesionální, přesto se najdou drobné chybky, doléváním vína počínaje, a ignorováním založení stolu nepřítomných hostů konče. Nicméně s postupujícím časem jsou jejich služby lepší a lepší. Začínám objednávkou vína. Vybral jsem italské suché bílé víno od Marca Bonfanteho z Piemontu s názvem I Ronchetti a působivou uměleckou etiketou. Odrůda Cortese je jemná a delikátní, v ročníku 2023 je velmi dobře strukturované a minerální. Jako první mi na stole přistávají krevety pil pil, konfitované v oleji a ochucené česnekem a chilli papričkami, přílohou jsou opečené bagety. Je to jednoduchý, výrazný a naprosto funkční předkrm. Není mu co vytknout. Vstup do degustačního večera v Garden restaurantu nemohl být povedenější. A ze Španělska rovnou do Francie. Bouillabaisse ve variantě s chobotničkou, krevetou a platýsem je vynikající. Mořské plody dodávají strukturu, zelenina tón a samotný vývar plnost a bohatost. Výsledkem je jedinečná chuť, na níž se nezapomíná. Ovšem vrchol večera přichází až s hlavním chodem. Halibut, doplněný pyré z kořenové petržele a hrušky, fava fazolemi, rajčátky a velouté se šampaňským je prostě zážitek nad zážitky. Kromě toho, že kompozice na talíři vypadá nádherně, všechno tady krásně ladí i po stránce chuťového projevu. Jednotlivé položky jsou dokonalé už sami o sobě, ale dohromady jsou ve své komplexnosti nepřekonatelné. Halibut je jemný, omáčka delikátní, pyré originální. Tohle je gastronomie nejvyšší třídy. Závěrečnou tečku obstarává Crème brûlée s ovocem, doplněné želé z portského vína, espresso Julius Meinl a 20letá výroční edice rumu Plantation. Vanilkový krém je nádherně hladivý, byť jeho spojení s ovocem a želé je poněkud problematické. Káva vynikající a o Plantation rumu snad ani netřeba podávat dobrozdání, ten se chválí sám. Návštěva Garden restaurantu i přes mizerné deštivé počasí, které panovalo za okny, mě rozehřála a naladila do naprosté spokojenosti. Je-li v Pardubicích podnik, který lze doporučit všemi deseti, pak je to Garden restaurant.
Datum návštěvy: 18.4.2025

Menu
Předkrm: Krevety Pil-Pil, bagetka
Polévka: Bouillabaisse (chobotnice, krevety, platýs)
Hl.chod: Halibut, pyré z kořenové petržele a hrušky, fava fazole, rajčátka, velouté se šampaňským
Zákusek: Crème brûlée, ovoce, želé z portského vína
Nápoje: Víno Marco Bonfante Gavi del Comune Gavi 2023
Nápoje: Minerální voda Mattoni jemná
Nápoje: Rum Plantation XO 20years old anniversary
Nápoje: Káva espresso lungo Julius Meinl s mlékem
Žádné komentáře:
Okomentovat