Hodnocení: Galerie Café Park restaurant je součástí Tyršových sadů u pardubického zámku. V slunných letních měsících je těžko si představit lepší místo pro podnik s vytříbenou gastronomií a bohatou nabídkou nápojů. Z procházky po zámeckém parku přímo do terasovitého květinového ráje. Horní venkovní terasa Galerie Café Park restaurantu je navržena jako sluneční květinová zahrada, ze které je krásný výhled do zámeckého parku. Uvnitř horního patra je umístěno klubové posezení v barovém stylu. Ve spodní části je pak samotná restaurace s otevřenou kuchyní, která je inspirována holandským květinovým designem. Před ní je ještě prostorná venkovní odpočinková zahrada. Obsluha tvořená (až na výjimky potvrzující pravidlo) krásnými mladými slečnami je neuvěřitelně vstřícná, pohotová, milá a usměvavá. Je jich tu tolik, že se člověk až nestačí divit, kde se ty tváře berou. Jejich servis je nicméně precizní. Své polední posezení začínám skleničkou rozlévaného italského prosecca. K němu mi přinášejí předkrm v podobě uzeného pstruha na celerovém salátku se žlutou mrkví a fenyklem. K dochucení je tu limetka. Na talíři to vypadá náramně a chuťově je to možná ještě lepší. Tady se nehraje na kompromisy, tohle je představení par excellence. Pstruh je jemný a delikátní, krásně si rozumí s vitálním salátkem. Tohle je opravdu ten nejlepší vstup do gastronomického ráje, jaký si dovedu představit. Ve skleničce bublinky střída klasický Sauvignon a na stole přistává burrata risotto, což je krémové tomatové risotto s polokoulí sýra, podobného buvolí mozzarelle, doplněné lístky bazalky, parmezánem a máslem. Bohatá krémová struktura sýra jde ruku v ruce s krémovou strukturou rizota a celý ten koncept člověka okamžitě přenose do slunné Itálie. Je to jednoduché a současně absolutně dokonalé. Při pohledu do vitríny na dezerty jsem nemohl odolat nádherné Božan roládě. Její sametová hebkost v kombinaci s úžasně vonícím a chutnajícím ovocem je doslova božská a geniální. Připočtu-li k ní vynikající espresso a znamenité portské víno Graham´s Port Ruby dostal jsem se na úroveň, která se jen velmi těžce a bolestně opouští. Nicméně konec jednou přijít musí, a tak i já s pocitem naprostého blaha opouštím Galerii Café Park restaurant s jistotou, že na něj už nikdy nezapomenu.
Datum návštěvy: 20.4.2025

Menu
Předkrm: Uzený pstruh, celerový salátek, žlutá mrkev, fenykl, limetka
Hl.chod: Burrata risotto: krémové tomatové risotto, burrata sýr, bazalka, parmezán, máslo
Zákusek: Božan roláda s čerstvým ovocem
Nápoje: Víno rozlévané Colesel Prosecco Extra Dry
Nápoje: Víno rozlévané Sauvignon
Nápoje: Víno rozlévané Graham´s Port Ruby
Nápoje: Minerální voda Mattoni jemná
Nápoje: Káva espresso lungo s mlékem
Žádné komentáře:
Okomentovat