Hodnocení: Restaurace Na Poseidonu se nachází na nábřeží Labe v Pardubicích v přízemní budově, kterou sdílí s rozvážkovou pizzerií Monkey Pizza. Jedná se o klasický „sídlišťový“ pub, orientovaný na chmelovou produkci, přičemž v čepování jsou již tak dobří, že každoročně obhajují hvězdu sládků. Interiér je jedna velká hala, rozdělená kamennou podzídkou v podstatě bez jakékoli výzdoby, nebereme-li v potaz mohutné logo vypálené do jedné ze stěn. Atmosféra je spíše pochmurná, neladná, zato hodně zabydlená a štamgasti tu jistě mají vytipované své oblíbené stoly. Ona zmíněná zabydlenost je nejvíc vidět na látkových podsedácích na křeslech, které jsou až neuvěřitelně zašpiněné, a totéž se dá říct také o dečkách na stolech. Proč je mít na stolech, když jim pak nevěnuji náležitou péči a pobryndané nemění, je otázkou za všechny peníze. Obsluha je snaživá a vstřícná, byť je evidentně zvyklá na méně náročnou klientelu pivních znalců a sídlišťových indiánů. Večerní posezení začínám s 12° tmavým pivem Bernard, označovaným jako Černá lavina, kvůli husté smetanové pěně, která po natočení do sklenice v ní postupně víří jako zmiňovaná lavina. Následuje hovězí vývar se zeleninou a játrovou zavářkou. V podstatě není co vytknout ani co chválit. Standardní produkt, který nezklame, ale na který si už zítra ani nevzpomenu. Novinkové sezónní špagety s pestem z medvědího česneku, posypané parmezánem, vypadají na talíři úplně stejně, jako když si je dělám na rychlo doma. Mají nicméně velmi dobrou konzistenci i dochucení, jen bych malinko ubral na oleji, neboť přes veškerou mou snahu špagety řádně promastit mi nakonec zůstalo na talíři po dojedení olejové jezero. S parmezánem se naopak neúměrně šetřilo, takže bylo velmi těžké si jeho přispění do chuťového projevu vůbec všimnout. Malé espresso s mlékem bylo dobré, jen mu chyběla vyšší teplota. Restaurace Na Poseidonu ničím nepřekvapila a doporučit ji mohu především pivním fajnšmekrům, protože s pivem to tady opravdu umějí. V ostatních ukazatelích kvality a zážitku už bych byl opatrnější.
Datum návštěvy: 19.4.2025

Menu
Polévka: Hovězí vývar se zeleninou a játrovou zavářkou
Hl.chod: Špagety s pestem z medvědího česneku, sypané parmezánem
Nápoje: Pivo čepované Bernard Černá lavina 12°
Nápoje: Káva ristretto Naber s mlékem
Žádné komentáře:
Okomentovat