ISTRIA PIZZERIE

Kontaktní údaje: Pizzeria Istria, Hlavní třída 11/7, Šumperk, web: www.pizzasumperk.cz

Hodnocení: V Šumperku člověk těžko najde živější a frekventovanější místo, než je Hlavní třída. Pizzerie Istria, která na ní sídlí tak má o klientelu postaráno v podstatě po celou otevírací dobu, a tak není divu, že nějakého hosta, ať už uvnitř v restaurantu, nebo venku na oplachtované letní zahrádce, tu najdete v kteroukoli denní dobu. Prostorově nevelký interiér hodně evokuje klasické italské tratorie i s jejich atmosférou. Typické italské kamenné vesničky ostatně připomínají i stylové fotografie, rozvěšené na stěnách. Kazí to snad jen zmrzlinový výdejní pult, který je v horkých letních měsících zcela bezpochyby výnosným přínosem pro ekonomické účtování, ale v celkovém designu působí jako pěst na oko. Obsluha, sestávající výhradně z mladých, sympatických a chtělo by se říct „modelových“ slečen, je pohotová, všímavá a profesionální. K úplné dokonalosti jim chybí snad jen ten vřelý úsměv. Polední sobotní menu otevírá italská rajčatová polévka Pappa al Pomodoro. Umějí ji tu udělat opravdu tak náramně, že z ní ona rajská jablíčka doslova září na všechny směry. Skvělé ochucení je samozřejmostí. K následujícím Porto Bello těstovinám mám rozlévané bílé víno Veltlínské zelené, jehož suchý projev se krásně zapasoval mezi jednotlivé ingredience, kterými jsou kuřecí kousky, špenát, žampiony a smetana. Tagliatelle mají přímo dokonalou konzistenci, jsou krásně na zkus a potvrzují, že tady v Istrii těstoviny opravdu umí připravit na jedničku s hvězdičkou. Drobnou výtku bych směřoval snad jen k úpravě pokrmu na talíři, která na první pohled není nic moc, přitom by stačil jen drobný zásah a nějaké to jednoduché dozdobení, aby se z toho stala nezapomenutelná záležitost. Závěrečné espresso lungo značky Vergnano, byť je servírováno tou nejprostší formou, je velmi dobré a nemám k němu výhrad. Pizzeria Istria byla tak trochu volbou na slepo, ale nakonec příjemně překvapila.

Datum návštěvy: 26.7.2025

Menu
Polévka: Rajčatová Pappa al Pomodoro
Hl.chod: Tagliatelle Porto Bello s kuřecím masem, špenátem, žampiony a smetanou
Nápoje: Víno rozlévané Veltlínské zelené
Nápoje: Kohoutková voda
Nápoje: Káva espresso lungo Vergnano s mlékem




Žádné komentáře:

Okomentovat