FRANCOUZSKÁ RESTAURACE HOTELU ALEXANDRIA

Kontaktní údaje: Francouzská restaurace, Masarykova 567, Luhačovice, mailto: alexandria@lazneluhacovice.cz, web: www.hotelalexandria.cz

Hodnocení: Francouzská restaurace čtyřhvězdičkového hotelu Alexandria v Luhačovicích to je podmanivá atmosféra prvorepublikového podniku se vším všudy od klasického interiéru s letní terasou až po vysoce noblesní obsluhu s dokonale vysoustruhovaným profesním vystupováním. Při mé polední návštěvě je restaurant úplně prázdný, lázeňští hosté evidentně nechodí na obědy v pravé poledne, ale o něco později. Každopádně se trefuji do „týdne slovenských chutí“, takže kromě stálých à la carte položek, jsou v nabídce i nefalšované slovenské speciality jako kapustnica nebo tradiční halušky. Neodolám, a přestože jsem ve francouzské restauraci a měl bych pokukovat spíše po pravé francouzské cibulačce, jako první chod dávám kapustnicu od našich východních sousedů. Má to i rozměr navíc, neboť obsluhující číšník je Slovák a mluví s oním měkkým slovenským šarmem. Polévka samotná je vynikající, silná a s množstvím podtónů k objevování. Protože jsem autem, mám ve skleničce namísto vína nealkoholické crodino a k němu filtrovanou vodu. Po slovenském okénku přicházejí na řadu dýňové gnocchi s gorgonzolou, pečenou hruškou a pekanovými ořechy. Stejně jako polévka i tento chod je plný chutí. Gnocchi jsou hutné, gorgonzolová omáčka sametově hladivá, ořechy přidávají drsnější strukturu a hruška sladký podtón. Dohromady to funguje na jedničku s hvězdičkou. Je to rafinovaně harmonické a nezapomenutelné. Závěrečné espresso lungo v jednoduchém servírování je výborné. Na prohlídku luhačovických lázní odcházím naplněn a maximálně spokojen.

Datum návštěvy: 6.9.2025

Menu
Polévka: Kapustnica
Hl.chod: Dýňové gnocchi s gorgonzolou, pečenou hruškou, pekanovými ořechy
Nápoje: Crodino nealkoholické
Nápoje: Filtrovaná voda
Nápoje: Káva espresso lungo s mlékem




Žádné komentáře:

Okomentovat