ZÁMECKÁ RESTAURACE WICHTERLE

Kontaktní údaje: Zámek Wichterle, Osvobození 24, Slavičín, mailto: hotel@zamekwichterle.cz, web: zamekwichterle.cz

Hodnocení: Restauraci na zámku Wichterle jsem navštívil v rámci romantického pobytového balíčku. Barokní budova z 18. století stojící na místě původní slavičínské tvrze zaznamenala mnoho změn majetkových i stavebních a do současné podoby byla zrekonstruována v letech 2018-2019. Dnes zámek funguje jako hotel a pivní lázně. Interiér restaurantu je střízlivý, stylově rozdělený na část zámeckou a moderní. Z obou dýchá historie starých časů, ať už je to stylový nábytek nebo dobové fotografie. Komfort je každopádně zaručen, ať už se člověk usadí v části historické nebo zvolí modernější pojetí. Obsluha je příjemná, decentní, nenucená a profesně zdatná. Sem tam se blýsknou i úsměvem. Klientela restaurantu sestává výhradně z hotelových hostů, což se odráží i v úžasně uvolněné atmosféře. Můj degustační večer otevírá sklenička jiskřivého prosecca. Následuje ji bramborová polévka s houbami, která se prezentuje úžasnou paletou chutí a podtónů. Člověku je až líto, když z talíře zmizí poslední lžíce. Ale není třeba dlouho smutnit, neboť na scéně se objevuje hovězí rump steak, doplněný směsí nadrobno nakrájené jarní cibulky a corničonků, pečenými bramborami s bylinkovým tvarohem a omáčkou z portského vína. Ve skleničce k němu mám italské červené Montepulciano d´Abruzzo z vinařství Tenuta Tre Gemme nesoucí označení Santirene, ročník 2020. Jedná se o nekomplikované, lehké a svěží víno s ovocnými tóny, které je dobře pitelné. Samotný rump steak se prezentuje velmi pěknou strukturou masa, připraveného na medium doslova jako z učebnice, úžasnou a výraznou omáčkou a velmi zajímavou kombinací doplňkových ingrediencí. Především spojení jarní cibulky, kyselých okurek a bylinkového tvarohu vytváří mimořádný chuťový vjem. Trochu zpátky se drží brambory, které bych si dovedl představit více opečené, aby dostaly tvar a výraz. Z nabídky dezertů vybírám kokosový cheesecake, k němuž objednávám espresso lungo s mlékem. Oboje je vynikající, byť poleva dezertu je hodně sladká. Kuchyně šéfkuchaře Dušana Holana si každopádně vysloužila absolutorium, a to bez jediného zaváhání. Je totiž stejně luxusní jako všechny ostatní nabízené hotelové služby, ubytováním počínaje a skvělým wellness konče. Kdo má rád dobré jídlo, klid, péči a romantiku je tady na správném místě.

Datum návštěvy: 6.9.2025

Menu
Polévka: Bramborová s houbami
Hl.chod: Hovězí rump steak, relish z jarní cibulky s corničonky, pečené brambory, omáčka z portského vína
Zákusek: Kokosový cheesecake
Nápoje: Víno Tenuta Tre Gemme Santirene Montepulciano d´Abruzzo 2020
Nápoje: Filtrovaná voda
Nápoje: Káva espresso lungo s mlékem





Žádné komentáře:

Okomentovat