LA BOUCHÉE

Kontaktní údaje: La Bouchée, Údolní 567/33, Brno, mailto: info@labouchee.cz, web: www.labouchee.cz

Hodnocení: Poměrně nenápadný vstup restaurantu La Bouchée ukrývá nádherný interiér, kde se jednoduchost snoubí s vytříbeným vkusem a citem pro detaily. Barevná převaha teplých tónů vytváří velmi útulné prostředí, kde se člověk hned od začátku cítí příjemně a uvolněně. K tomuto pocitu přispívá měrou více než vrchovatou i personál. Vysoce profesionální, znalý, ochotný, pozorný a jako bonus navíc přirozený a usměvavý. Byl jsem zde v rámci festivalu „Jídlo z blízka“ na tříchodovém degustačním menu. Jako předkrm mi byly předloženy plátky srnčího hřbetu zauzeného na ovocném dřevě, podávané s domácím džemem z černých třešní a celerovou slámou. Byly výborné. Jemné zauzené srnčí nádherně souznělo se sladkou marinádou a vytvářelo dohromady úžasný harmonický celek. K tomu lahodné, jemné bílé víno Cuvée Linda z vinařství Čačík s bohatou plnou dochutí. Následovala roláda z farmářského králíka s drůbky, špenátovými fettuccine, glazovanou karotkou a pěnou z uzeného mléka. Fantastická byla klášterní řemeslná hořčice, která delikátně doplnila celek na malý zázrak a zajistila tomuto chodu v mých očích absolutorium. Vlašský Ryzlink, pozdní sběr od J.Stávka bylo opět výborné víno, ale předchozímu Cuvée se nevyrovnalo. Závěrečnou tečku zajistil tarte au fromage blanc slazený bezinkovým sirupem s morušovým sorbetem a kandovaným lučním kvítkem. Přestože nebyl špatný, zůstal hluboko ve stínu předchozích dvou vynikajících chodů. A stejně na tom byl i sekt Veronique z vinařství Proqin, který byl sice lahodný, ale laťku startovacích vzorků se mu už překonat nepodařilo. Sestavené menu každopádně hodnotím jako prvotřídní, nejúžasnějším zážitkem byla jednoznačně roláda a úvodní víno. Restaurant La Bouchée mi potvrdil vysoký statut, kterým se ve městě Brně podle mého oprávněně honosí.

Datum návštěvy: 10.7.2014

Menu
Předkrm: Plátky srnčího hřbetu s domácím džemem z černých třešní a celerovou slámou
Hl.chod: Lapin rôti à la moutarde – roláda z farmářského králíka s drůbky, dochucená klášterní řemeslnou hořčicí,
Hl.chod: špenátové fettuccine, glazovaná karotka a pěna z uzeného mléka
Zákusek: Tarte au fromage blanc s bezinkovým sirupem, morušovým sorbetem a kandovanými lučními kvítky
Nápoje: Víno Cuvée Linda 2012 Vinařství Čačík
Nápoje: Víno Ryzlink vlašský 2013 J.Stávek, pozdní sběr
Nápoje: Sekt Veronique Vinařství Proqin
Nápoje: Káva espresso




Žádné komentáře:

Okomentovat