Hodnocení: Restaurace u Fidela je umístěna v líšeňském centru obchodu a služeb v samém středu tohoto brněnského sídliště. Přízemní budova je ryze funkcionalistická, architektonickou krásu je třeba hledat někde úplně jinde. Vlastní interiér je vkusný a nepřeplácaný, všude je poměrně dost místa. Venkovní zahrádka je spíše z nouze ctnost, než nějaká romantika. Kladně hodnotím fakt, že restaurace je plně nekuřácká. Na druhou stranu hlučná hudební kulisa toho nejpokleslejšího charakteru, linoucí se z přiléhajícího „tanečního studia“, snížila minimálně o stupeň celkový dojem z návštěvy. Tu jsem absolvoval v rámci gastronomického festivalu „Jídlo z blízka“. Obsluha se snažila být vstřícná a ochotná, ale převládal spíše pocit těžkopádnosti. Přestože restaurace nebyla ani zdaleka plná, na některé chody jsem čekal až nepříjemně dlouho a totéž se týkalo nápojů nebo odnášení talířů. Jako předkrm byla servírována kachní šunka s višňovým želé, čerstvým křenem a domácím pivním chlebem. Neohromila, byť želé bylo sladké a křen ostrý tak akorát. Doplněna byla likérovým vínem z produkce pana J.Stávka, které bylo naopak výborné. Vepřová pluma pečená na česneku s bramborami ve slupce byla dobrá, ale stejně jako u předkrmu chyběl ten pravý chuťový zážitek a nějaké to překvapení navrch. Červené zelí ve formě sladké marmelády ke zbytku moc nepasovalo a asi bych si ho dal raději v jeho běžné podobě než takto. Zákusek pak byl zřejmě nejzajímavějším chodem. Buchtička se smrkovými výhonky, doplněná mascarpone krémem a ovocným tartarem chutnala nad očekávání zajímavě a celek působil harmonicky a vyváženě. Víno Regina Coeli Frankovka rosé 2013 pánů Trpělky a Oulehly bylo elegantní, svěží a ovocné s jemnou tříslovinou. Bylo podáváno skvěle vychlazené a v horkém letním večeru nemohlo být lepší volby. Káva espresso značky Asim Caffé byla servírována tou nejjednodušší formou s kapucínkem a byla chuťově dobrá. Celkový dojem hodně pokazila již zmíněná hlučná hudba, kterou mi bylo poslouchat po celý večer, takže hodnotím restauraci jako průměrnou.
Datum návštěvy: 19.7.2014

Menu
Předkrm: Kachní šunka s višňovým želé, čerstvým křenem a domácím pivním chlebem
Hl.chod: Vepřová pluma pečená na česneku, marmeláda z červeného zelí, lahůdkové brambůrky vařené v mléce
Zákusek: Krém ze smetanového sýra, ochucený mladými smrkovými výhonky, tartar z čerstvého ovoce
Nápoje: Likérové víno Lokus červený J.Stávek
Nápoje: Víno Regina Coeli Frnakovka Rosé 2013
Nápoje: Nealko minerální voda Bonaqua
Nápoje: Káva espresso Asim Caffé
Žádné komentáře:
Okomentovat