Hodnocení: Lucullus byl římský vojevůdce, konzul, státník a mecenáš umění, proslulý nákladným životním stylem. Restaurant téhož jména, nacházející se v klidné vilové čtvrti na okraji Třebíče, svým interiérem na starověký Řím opravdu upomíná, ale vysokých cen se zákazník bát nemusí. Součástí restaurace je samostatná vinárna pro večerní posezení a salónek, fungující v době obědů jako jídelna pro meníčkáře. Kožené sedačky, nástěnné malby, sádrové antické sochy ve výklencích vstupního atria a některé stavební prvky, jako například zajímavě členitý strop, vzbuzují pocit nonkonformního luxusu. Televizní obrazovka s puštěným hudebním kanálem, umístěná neladně na baru, však tento veskrze příjemný pocit rozbíjí a obrací snahu designerů vniveč. Na stolech je klasický mišmaš příborů, pivních tácků a prospektů, přičemž některé z nich by si už zasloužily umístění v odpadkovém koši. Obsluha působí lehce zakřiknutým a nejistým dojmem, servírování z „jedné ruky do druhé“ také zrovna není podle učebnic hotelové školy, ale nejhůře působí domlouvání směn u baru, pro kteroužto chvíli jsou hosté ponecháni sami sobě napospas. Vzhledem k umístění restaurantu mimo hlavní ruch města bych očekával, že podnik bude lákat na zajímavé menu, kvalitní a čerstvé suroviny a výborně připravené pokrmy. Bohužel opak je pravdou. V jídelním lístku se pár zajímavých položek najít dá, ale je to spíš výjimka než pravidlo. Jako předkrm zkouším chřest zapečený se šunkou a mozzarellou. Asi jediné, co funguje je kombinace sýr-šunka, vše ostatní je spíše k zoufání. Je hodně poznat rozmrazený produkt. Ještě horší je to u hlavního chodu, kterým jsou penne těstoviny s grilovaným lososem, smetanovou omáčkou a hoblinkami parmezánu. Jestliže těstoviny mají ještě jakžtakž dobrou konzistenci, o grilovaných kouscích lososa se to už nedá říct ani náhodou. Losos je slušně řečeno „odleželý“, hrubě osmahnutý a bez jakékoli chuti. Smetanový základ skoro žádný a celek působí, jakoby byl šitý horkou jehlou. Na závěr pak přichází úplná katastrofa v podobě jahodového cheescake. Přestože se jedná o dezert z denní nabídky, jahodová želatina je ve chvíli servírování ještě úplně zmrzlá a na samotné jahody by se hodilo kladivo. V historických knihách se uvádí, že Lucullus ke konci života ztratil rozum a propadl šílenství, tady je k tomu jednou nohou nakročeno.
Datum návštěvy: 21.4.2015

Menu
Předkrm: Chřest zapečený se šunkou a mozzarellou
Hl.chod: Penne Salmon ( těstoviny se smetanovou omáčkou, kousky grilovaného lososa a s parmezánem )
Zákusek: Jahodový cheescake
Nápoje: Pivo nealkoholické Birell polotmavé
Nápoje: Káva espresso lungo Caffé del Moro
Žádné komentáře:
Okomentovat