Hodnocení: Přímo v centru města se nacházející hotel Slavia se pyšní dlouhou a pohnutou historií a je smutným faktem, že jeho slavné dny jsou už zřejmě nenávratně pryč. Alespoň tak se mi to jeví při příchodu do hotelové restaurace: v pátek večer zde totiž není ani noha, a to se nezmění po celou dobu mé návštěvy. Interiér sází na červené ladění. Podlouhlá místnost není nijak členěna a minimálně jedna její polovina působí lehce neútulným dojmem. Na zdech jsou historické fotografie, v oknech, na stolech i v truhlících množství umělých květin. Krásné čalounění židlí trochu zvedá celkový dojem. Letní zahrádka před restaurací v zálivu chodníku je prostorná, klidná, zastíněná mohutnými slunečníky. Obsluha je milá a diskrétní, přesto zanechává malinko rozpačitý dojem. Například při objednávce vína - Sauvignon ročník 2014 z vinařství pana Petra Skoupila, obec Moravský Žižkov, trať Slovenské - mi ho přinese již otevřené, neboť předpokládá, že když jsem sám, nebudu chtít celou láhev. Jako startér volím karotkový krém, ale ani v tomto případě to není bez problémů. Je mi totiž sděleno, že se nepovedl a je mi namísto něho nabídnuta náhrada v podobě italské Minestrone. Ta se naštěstí povedla docela dobře. Je bohatá, vyvážená a chuťově velmi dobrá. Druhý chod obstarává moravská specialita, konfitované kachní stehno s červeným zelím a brněnským knedlíkem. Jedná se o klasiku. Maso jde pěkně od kosti, zelí je tak akorát sladko-kyselé, jen knedlíky mi nějak nekáply do noty. Těžko se vypořádávám s jejich zvláštním chuťovým podtónem, ale je to jen takový ten pocit vzadu na patře, v konečném účtování se to ztratí. Na závěr mám cappuccino Brosio a domácí jablkový závin s vanilkovým krémem. Káva je výborná, s dezertem je to už trochu horší. Úprava je vyloženě nehezká, chuť v podstatě žádná. A to se týká jak vlastního závinu, tak překvapivě i krému. Tudy cesta k zážitkům určitě nevede. A je to škoda. Restaurace hotelu Slavia určitě potenciál má, ale nedokáže ho využít. Možná proto tu chybí hosté, kteří by se sem rádi vraceli.
Datum návštěvy: 21.8.2015

Menu
Polévka: Minestrone
Hl.chod: Konfitované kachní stehno, červené zelí, brněnský knedlík se šunkou
Zákusek: Domácí jablkový závin s vanilkovou omáčkou
Nápoje: Víno Petr Skoupil Sauvignon 2014
Nápoje: Nealko minerální voda Mattoni jemně perlivá
Nápoje: Káva cappuccino Brosio
Žádné komentáře:
Okomentovat