Hodnocení: Comodo Restaurant se nachází v přízemí činžovního domu v klidné ulici v dosahu městské hromadné dopravy. Interiér je díky stavebním dispozicím rozdělen na několik pospojovaných místností, kde každá nabízí svou vlastní atmosféru. V suterénu je situován samostatný koktejlový bar. Převládá tmavé ladění v hnědých tónech s všudypřítomným motivem mloka. Akvárium, které tvoří součást oddělovací příčky mezi dvěma sekcemi, by si zasloužilo alespoň jednu zelenou rostlinu a možná i více rybek. Co nepůsobí příliš ladným dojmem, jsou elektrické rozvody u LED obrazovek trčící ze stěn v hodně odstrašujícím podání. Obsluha je příjemná, pohotová a usměvavá. Nezapomenou se po každém chodu zeptat, zda bylo vše v pořádku a jaké je případné další přání. Začínám svým oblíbeným ruským borščem. Velký talíř skrývá přebohatou porci, hlavně zeleniny je až nepatřičně mnoho a tak trochu stírá základní chuťový vjem skutečného boršče, na který jsem se tolik těšil. Ne že by toto provedení bylo špatné, ale onu neuchopitelnou výraznost originálu tady přece jen trochu postrádám. Pro hlavní chod volím jeden z „Hot-tipů zvěřinových hodů“, kterým je steak z kančí kotlety s restovanou zeleninou, žampiony, slaninovým chipsem a steakovými hranolky. Klasická úprava vypadá pěkně, zajímavě a barevně. Maso je pěkně připraveno a je chuťově výrazné. Zelenina, žampiony a slanina pak dotvářejí harmonický celek, jehož exkluzivitu podporují i správně osmažené hranolky. Dezert v podobě skořicového dortíku, plněného mascarpone s omáčkou z lesního ovoce tak trochu připomíná oblíbený staroslovanský medovník, nicméně mu chybí jeho nadýchanost a lehkost. Tento handicap vyvažují lesní plody s omáčkou a několik lahodných medových kapek. Na čepu zde mají 11° pivo Starobrno, které mi servírují v originální sklenici skvěle vychlazené. Káva Julius Meinl v provedení espresso lungo je dobrá, digestiv Metusalem Platino výborný. Celkově oceňuji Comodo Restaurant jako velice solidní podnik, který stojí za návštěvu. Já si z něho odnáším pocit dobře stráveného času a zážitek z výborného jídla.
Datum návštěvy: 20.10.2015

Polévka: Ruský boršč s koprem a smetanou
Hl.chod: Steak z kančí kotlety s restovanou zeleninou, žampiony, slaninovým chipsem a steakovými hranolky
Zákusek: Skořicový dortík plněný mascarpone s omáčkou z lesního ovoce
Nápoje: Pivo světlé Staropramen 11°
Nápoje: Rum Metusalem Platino
Nápoje: Káva espresso lungo Julius Meinl
Žádné komentáře:
Okomentovat