AMADE

Kontaktní údaje: Amade Restaurant, K.Světlé 34, Praha, mailto: info@amaderestaurant.cz, web: www.amaderestaurant.cz

Hodnocení: Restaurace Amade se nachází v samém srdci Prahy v prostorách barokního Pachtova paláce. Název restaurace je odvozen ze jména slavného skladatele, který zde v minulosti pobýval. Krásný výhled na pražský hrad a skvělá dostupnost městskou hromadnou dopravou jsou nezanedbatelným bonusem. Interiér v pastelových světle modrých barvách sází na jednoduchost. Jediné členění celého přízemního prostoru rohové budovy zajišťují sloupy. Bez nich by to byla jen jedna velká nezajímavá místnost. Na stropě jsou černobílé fresky, na stěnách prosté a jednoduché obrázky. Jednu stěnu restaurantu tvoří otevřená vinotéka. Příjemnou intimní atmosféru dotváří osvětlení, které zajišťují křišťálové lustry a řada nástěnných lampiček. Obsluha je vysoce profesionální, vstřícná a ochotná splnit jakékoli přání. Je neustále na place, aniž by to působilo rušivě. Při mém příchodu v pátek v podvečer je restaurace v podstatě prázdná, jediný obsazený stůl okupují zahraniční hosté. Uvítání je stylové a milé. Začínám objednávkou vína, při níž mě obsluha tristně podcení. Místo láhve objednaného Rieslingu Trocken z vinařství Weingut Petri ročník 2014 mi přinášejí 2dcl rozlévaného bílého vína. Po mém upozornění chybu okamžitě napraví k mé maximální spokojenosti. Jiskrná nazelenalá barva, medové minerální aroma a svěží harmonická chuť přesně zapadají do mé stávající nálady. Hned vzápětí mi na stole přistává pozornost podniku v podobě pečiva a domácího našlehaného másla a škvarkové pomazánky. Předkrm je ve znamení variace foie gras a domácí drůbeží játrové paštiky s marmeládou z paprik a fíků. Velmi pěkná úprava a velice delikátní chuť. Celek je skutečně zapamatovatelný a předznamenává věci příští. Pro hlavní chod volím filet z lososa s ragú z brambor a cukrových lusků, doplněný omáčkou z domácí medové hořčice. Na hlubokém talíři je mi servírována nádhera, která je tak nenápadná, jak jen je to možné. A stejná je i chuťová složka: jemnost lososa v kombinaci s osvěžujícími cuketovými lusky je doplněna omáčkou, která je z říše snů. Celek je neskutečně harmonický a nedokážu si představit nic, co by ho mohlo trumfnout. Čokoládový fondant s vanilkovou zmrzlinou a višněmi je v porovnání s předchozími zážitky už jen stínem, nicméně pořád se jedná o nadstandardní zážitek. Cappuccino Julius Meinl v stylovém červeném hrnečku je výborné. Jako digestiv vybírám rum Sailor Jerry Spiced, kterážto značka je pro mě zcela neznámá a jsem velmi příjemně překvapen. Úžasná kořeněná vůně, sladká ostřejší chuť, která zůstává dlouho na patře, funguje dokonale. Fantastická tečka. V restaurantu Amade je možné zažít opravdovou gurmánskou nirvánu a já jsem nad očekávání rád, že jsem tu byl, viděl, zažil a ochutnal.

Datum návštěvy: 27.11.2015

Menu
Předkrm: Variace foie gras a domácí drůbeží játrové paštiky s marmeládou z paprik a fíků
Hl.chod: Filet z lososa s ragú z brambor a cukrových lusků, omáčka z domácí medové hořčice
Zákusek: Čokoládový fondant se zmrzlinou a višněmi
Nápoje: Víno Riesling Trocken Weingut Petri 2014
Nápoje: Rum Sailor Jerry Spiced
Nápoje: Nealko minerální voda Bonaqua nesycená
Nápoje: Káva cappuccino Julius Meinl

Aktualizace: Restaurace mimo provoz, podnik ukončil činnost!!!





Žádné komentáře:

Okomentovat