Hodnocení: Steakhouse Highlander se nachází v samém centru města Brna v suterénních prostorách. Jeho interiér je laděn v duchu nejlepších skotských tradic a člověk, který sem vstoupí, má opravdu pocit, že skočil rovnýma nohama do 15.století někam na skotskou Vysočinu. Masivní řetězy, meče, kopí, štíty, sekery, paroží, hrubé dřevěné stoly s patinou, která sem pasuje jako poklice na hrnec, židle s vysokými opěradly, kované lampy kamenné dolmeny, trámy, ztrácející se v stropních plachtách a vlajkách, fresky na stěnách, mozaiky na podlaze, to vše a mnohem více dotváří stylovou atmosféru těchto prostor. Při mé návštěvě ve všední den v podvečer je tu pusto a prázdno, ale nevydrží to dlouho. Klientela je povětšinou anglicky mluvící. Obsluha je uvolněná a přirozená, a přestože úsměvy šetří, jejich servis je bez nějakých zásadních připomínek. Začínám objednávkou vína. Sahám po červeném Zweigeltrebe z vinařství Spielberg ročník 2012. Charakterizuje ho tmavě rubínová barva, vůně po třešních a ostružinách, chuť je ovocná s kořenitými tóny a jemným nádechem vanilky. Jako předkrm volím kachní játra restovaná na cibulce, anglické slanině a portském víně. Dostávám i couvert v podobě lehounce ohřátých krajíčků chleba. Úžasné. Ochucení jater je dokonalé, není potřeba nijak víc do pokrmu zasahovat. Zeleninky je tak akorát, aby předkrm plnil přesně tu úlohu, ke které je určen. Jsem plně uspokojen. Následuje hovězí flank steak na restovaných houbách, slanině a cibulce, k tomu mám samostatně servírované americké brambory s česnekem. Nízký profil masa dává krásně vyniknout struktuře, aniž by přitom utrpěla šťavnatost steaku. Provedení medium se kuchaři podařilo naplnit do puntíku. Snad jedinou připomínku mám k zeleninové obloze, která je v podstatě úplně stejná, jaká byla u předkrmu. Je přidána jen snítka rozmarýnu. Večerní menu končím s pěkně upravenou hruškou, pošírovanou v červeném víně. Na talíři je k ní ještě zmrzlina, omáčka z lesního ovoce a čokoládový přeliv. Harmonické, netradiční a velmi chutné. Espresso illy s mlékem je miniaturka, silná a dobrá. Francouzský koňak Rémy Martin V.S., kterým celý večer uzavírám, zůstává tak trochu za očekáváním, které jsem u této značky měl. Celkově hodnotím Highlandera jako velice solidní podnik s atmosférou a vynikajícím jídlem.
Datum návštěvy: 3.11.2015

Menu
Předkrm: Kachní játra restovaná na cibulce, anglické slanině a portském víně
Hl.chod: Hovězí flank steak na restované směsi hub, slaniny a cibulky, americké brambory s česnekem
Zákusek: Pošírovaná hruška v červeném víně se smetanovou zmrzlinou a čokoládovým přelivem
Nápoje: Víno Spielberg Zweigeltrebe, pozdní sběr 2012
Nápoje: Koňak Rémy Martin V.S.
Nápoje: Nealko minerální voda Bonaqua jemně perlivá
Nápoje: Káva espresso illy
Aktualizace: Restaurace mimo provoz, podnik ukončil činnost!!!
Žádné komentáře:
Okomentovat