PANORAMA

Kontaktní údaje: Panorama restaurant, Na Valech 1556/7, Znojmo, mailto: restaurace@hotelkaterina.cz, web: www.restaurace-panorama.cz

Hodnocení: Restaurace Panorama je součástí hotelové vily Katerina, nacházející se v historickém centru města Znojma. Tváří se jako vrcholně luxusní podnik, který za svou největší devizu považuje terasu s famózním výhledem do údolí řeky Dyje. Při mé návštěvě tady je však už tma, a tak veškerý bonus je pryč. Proto také nechápu, proč obsluha při v podstatě prázdné restauraci směřuje všechny přicházející hosty právě na terasu, kde je navíc v tomto ročním období už poměrně chladno, a to i přes umístění propanbutanových ohřívačů a elektrických přímotopů. Přece jen průhledné fólie, použité na stěny, ve dne možná zajistí výhled, ale večer teplo uvnitř neudrží. Jediný důvod, který mě napadá je, že si vnitřní nevelké prostory nechávají pro hotelové hosty. Také bych předpokládal, že u podniku této kategorie už je založení stolů minimálně při potvrzených rezervacích samozřejmostí, ale tady tomu tak není. K pousmání je pak okamžik, kdy mi obsluha otevírá víno a zjistí, že ho vlastně nemá do čeho nalít, protože mladý muž zapomněl přinést s lahví a chladičem také sklenici. O tom, že víno ani neumí správně otevřít a roztrhne korek už ani nemluvě. Obsluha je tady jednoznačně nejslabším článkem. Dolévání vína vůbec nehrozí, stejně jako odebrání nepotřebných příborů. Jejich nejistota a zmatenost vrcholí u předkrmu, když mi místo objednaného caprese salátu servírují salát z listové a jarní zeleniny s pečeným kuřecím prsíčkem a medovo-hořčičným přelivem. Protože jim nechci zamotat hlavu ještě více, nechávám to tak. Koneckonců salát je výborný. Je krásně vybalancovaný, maso je jemné, sladká marináda výtečná a ani zeleninová kompozice pokrmu ostudu nedělá. Medově vyzrálý Ryzlink rýnský z vinařství Hort s tóny meruněk a pomerančové kůry k tomu navíc pasuje jak poklice na hrnec. A podobné je to i s následujícím chodem. Filátko ze pstruha plněné bylinkami s bylinkovou pěnou a vařenými bramborami je fantastické. Krásně udělaná ryba s neuvěřitelně jemnou a hladivou omáčkou je skutečné terno. Tenhle chod je opravdový zážitek. Panna cotta s čerstvým ovocem jako dezert na závěr je stejně jako její předchůdci famózní. Není příliš sladká, ale sametově mazlivá a vyvážená. Spojení krému a ovoce funguje na jedničku. Espresso z pražírny Pavin Caffé v jednoduchém servírování je dobré a bez výhrad. Jak tedy zhodnotit restauraci Panorama? Rozhodně bych vyzvedl skvělou kuchyni, prostředí zaujme, ovšem s obsluhou je to tady hodně špatné.

Datum návštěvy: 28.10.2016

Menu
Amuse bouche: Česnekové máslo, pečivo
Předkrm: Salát z listové a jarní zeleniny s pečeným kuřecím prsíčkem a medovo-hořčičným přelivem
Hl.chod: Filátko ze pstruha plněné bylinkami s bylinkovou pěnou, vařené brambory
Zákusek: Panna cotta s čerstvým ovocem
Nápoje: Víno Hort Ryzlink rýnský 2015
Nápoje: Minerální voda Bonaqua jemně perlivá
Nápoje: Káva espresso lungo Pavin Caffé






Žádné komentáře:

Okomentovat