PRESTIGE HOTEL

Kontaktní údaje: Prestige Hotel, Pražská 100, Znojmo, mailto: recepce@hotel-prestige.cz, web: www.hotel-prestige.cz

Hodnocení: Hotel Prestige se nachází na okraji města Znojmo uprostřed Pražského sídliště. Mohutný areál v sobě ukrývá stejně dispozičně neomezovanou restauraci, kde se volným prostorem skoro až marnotratně plýtvá. Vlastní restaurant je navíc rozšířen o prosklenou zimní zahradu, jejíž strop se vypíná až do úrovně druhého patra. Interiér je laděn v duchu křišťálově bílé, kterou doplňuje dřevo a kameninové dekory. Mohutné závěsné svítidla v zimní zahradě a nástěnné reflektory v hlavním prostoru restaurace zajišťují dostatečný světelný komfort. Obrovský bar a kuchyně jsou vystrčeny do boku tak trochu mimo vlastní restauraci, což na jedné straně zajišťuje hotelovým hostům komfort lobby baru, na straně druhé ale způsobuje, že obsluha ztrácí bezprostřední přehled o dění na place. Nicméně jim musím přiznat, že na to, jak obrovský prostor musejí zvládat, jsou milí a snaživí. Je sice pravda, že si při servírování jídla nevšimnou prázdné sklenice vína, jinak ale fungují, seč jim síly stačí. Průšvih nastává ve chvíli, kdy se restaurace zaplní německými turisty ze zájezdového autobusu stojícího před vchodem. Od toho okamžiku se pro ostatní hosty obsluhující personál v podstatě ztratí a je velice obtížné na sebe upozornit a něčeho se dočkat. Při mé žádosti o vinný lístek jsem upozorněn, že i přes bohatý výběr, který je v něm uveden, jsou k mání jen ta vína, která jsou aktuálně ve vinotéce. Bohužel ta je poloprázdná. Z červených vín je na výběr pouze jedno, z bílých vín je to o něco lepší. Vybírám Ryzlink rýnský z vinařského domu Lahofer ročník 2015. Víno je polosladké, elegantní s aroma lipových květů a meruněk. Provází ho vyšší kyselinka a jemné minerální tóny. Jako předkrm volím domácí ravioly plněné ovčím sýrem s avokádovým dipem a medovou balzamikovou redukcí. Na talíři to vypadá velmi dobře, nicméně vzbuzená očekávání jsou naplněna jen z poloviny. Na vině je kozí sýr, který s v horké raviole mění na prapodivnou kaši. Zbytek je už bez problémů. Hlavní chod mého menu představuje králík pečený na zelenině a černém pivu se šťouchaným bramborem. Vzhled je opět dokonalý a tentokrát ho provází i chuťový zážitek. Maso, zelenina, brambory i omáčka spolu výborně spolupracují a vytváří harmonický celek. Podobné je to i s dezertem. Tvarohový krém s višněmi je hutný a dobrý. Není to jen takové to nadýchané nic, ale pěkně poctivá tečka na závěr. Ve spojení s vynikajícím espressem ze stáje značky Café Reserva už si není co víc přát. Restaurace hotelu Prestige není žádná snobská záležitost a exkluzivita za hříšné peníze, ale příjemné a pohodové místo, kde se dá dobře najíst.

Datum návštěvy: 29.10.2016

Menu
Předkrm: Domácí ravioly plněné ovčím sýrem s avokádovým dipem a medovou balzamikovou redukcí
Hl.chod: Králík pečený na zelenině a černém pivu se šťouchaným bramborem
Zákusek: Tvarohový krém s višněmi
Nápoje: Víno Lahofer Ryzlink rýnský 2015
Nápoje: Minerální voda Bonaqua jemně perlivá
Nápoje: Káva espresso lungo Café Reserva





Žádné komentáře:

Okomentovat