INDOŠ

Kontaktní údaje: Indoš, Jamborova 3214/6, Brno-Židenice, mailto: restaurant@uindiana.cz, web: www.uindiana.cz

Hodnocení: Indiáni vztyčili své tee-pee kousek od božího stánku svatého Cyrila a Metoděje v Brně-Židenicích. Nazvali ho Indoš a vybavili ho jak jinak než řadou indiánských propriet, masek a obrazů. Strop podpírají barevné totemy a úzká okna jsou polepena stylovými průhlednými fóliemi. Chybět nemůže americká vlajka, kterou střeží orel bělohlavý. Symbolika Divokého západu tady prostě vykukuje z každého koutku. V létě je k dispozici zastřešená zahrádka a zmínit je třeba i skutečnost, že podnik je nekuřácký. Obsluha hýří vtipem, je milá a uvolněná. Neztrácejí nadhled a pracují s vysokou profesionalitou. Začínám jelení polévkou. Smetanový krém s jelením masem, lesními hřiby, cibulí, mrkví, koprem a bramborami je jedním slovem skvostný. Maso se rozpadá, hřiby i brambory tvrdí muziku, ale to, co polévce vtiskuje její osobitý ráz je smetana a především pak čerstvý kopr. Úžasný zážitek. Hebké rozlévané Rulandské šedé k ní pasuje jako poklice na hrnec. Jako druhý chod volím specialitu s názvem Kentaur. Jedná se o 300 gramový steak z roštěnce mladého býka s grilovaným hermelínem a česnekovou omáčkou, podávaný se zapečenými americkými bramborami se slaninou. Servírován je na dřevěné desce, omáčka a brambory jsou v samostatných miskách. Maso je krásně udělané na medium, zapečené brambory jsou výborné, decentně je pojat i salátek coby podklad. Grilovaný hermelín bych ovšem klidně oželel a omáčce bych asi vtiskl nějaký syrovější projev, neboť v předloženém provedení je příliš hodná. Nicméně i tak jsem z celku příjemně překvapen. Kentaur má rozhodně předpoklady zaujmout širokou gurmánskou veřejnost. Zklamáním je závěrečné espresso z pražírny Pavin Caffé. Ne že by nebylo dobré, ale je jen vlažné, téměř studené. Stará squaw zřejmě nechala uhasnout oheň pod kotlíkem. Ať už to ale bylo jakkoli, je to jen drobná kaňka na jinak vydařeném poledním menu. Já za sebe Indoš doporučuji k návštěvě.

Datum návštěvy: 8.12.2016

Menu
Polévka: Smetanový krém s jelením masem, lesními hřiby, cibulí, mrkví, koprem a bramborami
Hl.chod: Steak z roštěnce mladého býka s grilovaným hermelínem a česnekovou omáčkou, podávaný se zapečenými americkými bramborami se slaninou
Nápoje: Víno rozlévané Rulandské šedé
Nápoje: Minerální voda Bonaqua jemně perlivá
Nápoje: Káva espresso s mlékem Pavin Caffé




Žádné komentáře:

Okomentovat