SONO RESTAURANT

Kontaktní údaje: Sono Restaurant, Veveří 3219/113, Brno-Žabovřesky, mailto: provozni@sonocentrum.cz, web: www.sonocentrum.cz

Hodnocení: Sono restaurant v jednom z nejmodernějších brněnských multikulturních center se svým hudebním pojetím orientuje spíše na mladší klientelu, ať už se to odráží v celkovém prostorovém uspořádání, výzdobě či přístupu personálu. Dominantou interiéru je centrální polokruhový bar, odkud proudí energie jak ke klasickému „stolkovému“ sezení v zadní části prostoru, sousedícímu s letní zahrádkou ve vnitrobloku, tak i k bočním barovým boxům a posedům, honosících se koženými sedačkami. Lehce industriálně a nevzhledně působí betonový neomítnutý strop v těch místech, kde není zakryt podhledy klimatizace. Prosvícené panely s hudebními motivy lemují nejen stěny podniku, ale fungují také jako dělící paravány mezi stoly, na nichž je papírové prostírání a základní založení. I jídelní lístek má k hudbě blízko, neboť je vyvázán do starých vinylových desek. Obsluha působí mladě a energicky. Při mém příchodu dokonce svým počtem převyšují návštěvníky restaurace. Fungují systémem všichni všem, což sice zajišťuje poměrně svižné odbavování objednávek a požadavků, na druhé straně přináší lehký pocit chaosu a neukotvenosti. Moje večerní menu startuje Ryzlink rýnský z vinařství Špalek v ročníku 2012. Víno světle žluté barvy charakterizuje vůně povadlých růží a chuť po sušených meruňkách. K němu mám džbánek kohoutkové vody s citronem. Předkrm má podobu restovaných husích jater s mandlemi a omáčkou z portského vína. Přílohu zajišťuje plátek chleba. Je to jednoduché a chuťově výborné, nemám výhrady k jediné položce. Následují pomalu dušená hovězí líčka s bramborovým pyré. Je o nich možné říct totéž co o předkrmu. Fungují tak dobře, až je mi líto, když je talíř prázdný. Tenhle chod jsem si opravdu užil. Závěr je ve znamení sezónního tvarohového koláče s levandulovým medem, velkého espressa v plném kavárenském servírování a desetiletého rumu Don Maderas P.X. Vše velmi dobré a dokonale splňující mou představu povedeného gastronomického zážitku.

Datum návštěvy: 22.2.2017

Menu
Předkrm: Restovaná husí játra s mandlemi a omáčkou z portského vína, chléb
Hl.chod: Pomalu dušená hovězí líčka, bramborové pyré
Zákusek: Domácí tvarohový koláč s levandulový medem
Nápoje: Víno Špalek Ryzlink rýnský 2012
Nápoje: Rum Don Maderas P.X. 10 years old
Nápoje: Kohoutková voda s citronem
Nápoje: Káva espresso lungo

Aktualizace: Restaurace změnila provozovatele i název. Nyní na stejné adrese podnik Flames Grill.





Žádné komentáře:

Okomentovat