Hodnocení: Restaurant Coqpit se nachází na nábřeží řeky Jihlavy v třebíčské židovské čtvrti hned naproti lávce, přes kterou se dá dostat přímo na centrální náměstí. Příjemný interiér v klasickém italském duchu s vkusnou a decentní výzdobou moderními grafikami je vzdušný a otevřený. Potěší živé květy na stolech i v oknech. Základní založení stolů přidává další plusové body do kategorie spokojenosti. S letní zahrádkou už je to trochu slabší, v podstatě se jedná jen o pár stolů a lavic pod slunečníky, přilepenými k venkovní zdi, ale návštěvníci to v parném létě jistě ocení. Příjemná mladičká obsluha si mě všímá hned při příchodu, neboť jsem před polednem první zákazník. Hned na úvod mě překvapí prohlášením, že až do 12hod si nemohu kromě polévek objednat nic z jídelního lístku. K dispozici je jen speciální nabídka. Vzápětí se ukazuje, že ani ta zčásti není a možnosti se dále redukují. Upřímně nechápu, co tady celou tu první hodinu otevírací doby dělají. U podniku, který se chlubí umístěním v prestižním Maurerově výběru nejlepších restaurací v ČR, mi to přijde hodně neseriózní. K čemu je vytuněná kuchyně, když nic nevaří. Nakonec vybírám italskou polévku Minestrone s parmezánem a konfitované kachní stehno Sous-Vide s bulgurem. Dostávám šeď a bídu třebíčské kulinářské školy. Průměrné, bez nápadu, bez chuti, bez čehokoli, co by si člověk měl pamatovat. Krutony v polévce jsou rozmočené na kaši, zřejmě se polévka ohřívala i s nimi. Kachna s bulgurem je z poloviny studená a chuťově dokonale sterilní. Čerstvé suroviny? Čerstvé bylinky? Hledám a nenacházím. Až si chvílemi říkám, jestli je to ještě průměr nebo už pohroma. Nemohu si pomoct, ale Coqpit je pro mě obrovským zklamáním. O to větším, že jsem se sem tolik těšil.
Datum návštěvy: 3.6.2017

Menu
Polévka: Italská Minestrone s parmezánem a krutony
Hl.chod: Konfitované kachní stehno Sous-Vide s bulgurem
Nápoje: Minerální voda Mattoni jemně perlivá
Nápoje: Espresso lungo Dolce Nero
Žádné komentáře:
Okomentovat