Hodnocení: Z centra města je to do Rodeo Steak Housu doslova přes hory a doly. Napřed je potřeba vystoupat Židovskou čtvrtí na Hrádek a potom napříč údolím Týnského potoka do Nových Dvorů. Procházka je to pěkná, ale jen pro otrlé a trénované. Samotný restaurant se nachází v 1. nadzemním patře a pro letní měsíce má pro hosty připravenu terasu, která je teď, kdy panují tropická vedra, maximálně vytížená. Interiér s řadou propriet amerického Divokého západu je tak dokonalý, až to trochu zavání sterilitou. Obrovská místnost je velmi decentně a nenásilně rozčleněna, takže každý z hostů má svůj vyhrazený prostor, který je v danou chvíli jen a jen jeho. Obsluha je milá, všímavá a vypadá to, že fungují jako dobře sehraný tým. Jen si je nějak nedovedu představit na tom Divokém západě. Svou návštěvu tady zahajuji objednávkou pití. Vybírám červené, řadou cen ověnčené, víno Dornfelder pozdní sběr z vinařství pana Balouna v ročníku 2012 a minerální jemně perlivou vodu z dílny Mattoni. Víno se vyznačuje tmavou granátovou barvou, vůní po lesním ovoci, datlích a čokoládě a konečně i plnou extraktivní chutí, která kopíruje vjem z vůně a doplňuje kompozice nasládlých tříslovin. K jídlu si objednávám Tortilla craps jako předkrm a Sirloin steak s restovanou zeleninou a pepřovou omáčkou. Oboje po stránce chuti výborné ve všech směrech. U předkrmu je jen trochu chudší vzhledová stránka, která trochu postrádá nějaký originální nápad a díky tomu trochu ztrácí na atraktivitě. U steaku je to už zážitek jak vizuální, tak gourmetský. Krásně udělané maso, bohatá zeleninová příloha, která bez problémů nahrazuje brambory, hranolky a jim podobné hutnosti a nakonec i výtečná omáčka, to vše dělá z tohoto chodu představení par excellence. Ostatně ani dezert nezůstává za zbytkem nijak pozadu. Čokoládové brownie s vanilkovou zmrzlinou si na nic nehraje a cílí pěkně na komoru první signální. Za podpory skvělého espressa od Toniho Lamborghiniho je to ta nejlepší možná tečka za podařeným večerem. Rodeo Steak House se při mé návštěvě předvedl jako výjimečný podnik, který má co nabídnout a k dokonalosti mu chybí skutečně jen krůček.
Datum návštěvy: 2.6.2017

Menu
Předkrm: Tortilla craps ( kuřecí nudličky, slanina, sýr, bylinkový dresing )
Hl.chod: Sirloin steak, restovaná zelenina na bylinkovém másle, pepřová omáčka
Zákusek: Brownie s vanilkovou zmrzlinou
Nápoje: Víno Baloun Dornfelder pozdní sběr 2012
Nápoje: Minerální voda Mattoni jemně perlivá
Nápoje: Káva espresso lungo Tonino Lamborghini
Žádné komentáře:
Okomentovat