JADRAN CLUB

Kontaktní údaje: Jadran club, Kostelní 17, Prostějov, mailto: patrikmichalek0@seznam.cz, web: www.jadran-club.cz

Hodnocení: Restaurace Jadran club se nachází v centru Prostějova v rohové budově, jejíž výhodná pozice přináší i dost prostoru pro velkou letní zahrádku. Interiér dýchá středomořskou atmosférou, kterou podporuje i výzdoba odrážející jednak turistiku v Chorvatsku a pak také atributy mořeplavby. Barvy s touto náladou korespondují, jsou použity světlé pastelové odstíny, které navozují pocit útulnosti a pohody. Obsluha je veselá a usměvavá, a i když není na place zrovna často k zahlédnutí, jakmile se objeví, celý restaurant se rozzáří. Před polednem je podnik vesměs prázdný, a tak své úkoly zvládá v uvolněném duchu a s velkou dávkou nonšalance. K pitím mám nealkoholické pivo ze stáje Zlatopramen, jídelní menu sestává z variace na caprese salát a kuřecího steaku se schwarzwaldskou šunkou, hoblinkami parmezánu a americkými bramborami. Cherry rajčátka s mozzarellou a čerstvou bazalkou jsou citlivě doplněny balsamicem a celá tato jednoduchá salátová kompozice chutná výborně. Podobné je to i s kuřecím steakem. Maso zabalené ve schwarzwaldské šunce je dobře udělané, stejně jako krásně zlatavé opečené brambory. V kuchyni celek doplnili decentním salátkem z různorodých zdrojů a přidali hoblinky parmezánu a vida, jak skvěle to funguje. Samozřejmě není to nějaký luxusní gourmetský extra zážitek, ale člověk se dobře nají a užije si to v pohodovém duchu. Na závěr si objednávám panna cottu s ovocem a espresso se smetanou. Dezert má podobu unifikovaného chlazeného polotovaru v plastovém kelímku a bohužel má i stejně bezpohlavní chuť, která neurazí ani nenadchne. Espresso je oproti tomu velmi dobré, silné a hladivé. Prostějovský Jadran club je příjemným místem s jednoduchou, ale kvalitní kuchyní, a podle mého osobního názoru je jako stvořený pro odlehčené nedělní posezení s rodinou či přáteli. Zvláště pokud je tak nádherný slunečný podzimní den, jaký jsem tu zažil já.

Datum návštěvy: 14.10.2018

Menu
Předkrm: Cherry rajčátka s mozzarellou, čerstvou bazalkou a balsamico olejem
Hl.chod: Kuřecí steak se schwarzwaldskou šunkou, hoblinkami parmezánu a americkými bramborami
Zákusek: Panna cotta s ovocem
Nápoje: Nealkoholické čepované pivo Zlatopramen
Nápoje: Káva espresso lungo se smetanou Alfredo





Žádné komentáře:

Okomentovat